Ми у Facebook
18.07.2012, 12:44

Олімпійський Лондон підкорятимуть 5 спортсменів з Рівненщини [+Фото]

Днями у Києві відбулися урочисті проводи української олімпійської збірної на 30-ті, ювілейні, Олімпійські Ігри. Честь української держави у Лондоні відстоюватимуть 245 спортсменів, серед яких є й п’ятеро представників Рівненщини.
Рівненські спортсмени, котрі вирушили підкоряти "Лондонський Олімп", змагатимуться у двох видах спорту – легкій атлетиці та кульовій стрільбі.

Найбільш досвідченим серед них є 31-річний рівнянин Вадим Слободенюк, що змагатиметься у бігу на 3000 метрів. Він уже має досвід виступів на Олімпіаді, адже 2004-го року брав участь в Олімпіаді в Афінах. Щоправда, нагород тоді він не здобув. Цього року Вадим став володарем Кубка України з легкої атлетики.

Вадим Слободенюк
Вадим Слободенюк


Двоє наших земляків долатимуть марафонську дистанцію. Це рівняни Іван Бабарика та Олена Бурковська.

29-річний Іван, що є майстром спорту міжнародного класу, змагатиметься на Олімпіаді вперше. Торік він двічі ставав срібним призером Чемпіонату та Першості України з легкої атлетики.

Іван Бабарика
Іван Бабарика


Олена Бурковська також дебютуватиме на Олімпіаді. Найвищим досягненням 31-річної спортсменки є 5-те командне місце на Чемпіонаті світу, яке Олена здобула минулого року.

Олена Бурковська
Олена Бурковська


Наймолодшою представницею Рівненщини на Олімпіаді стане рівнянка Ольга Земляк. Талановита спортсменка у свої 22 роки має звання майстра спорту міжнародного класу. Цього року Ольга тріумфувала на Чемпіонаті Європи з легкої атлетики у Фінляндії, де здобула "золото".

Ольга Земляк
Ольга Земляк


Окрім легкоатлетів Рівнешину у Лондоні представить і стрілець – майстер спорту міжнародного класу з кульової стрільби Олег Омельчук. На минулих Олімпійських іграх у Пекіні 29-річний рівнянин зупинився за крок від медалі, посівши четверту сходинку.

Олег Омельчук
Олег Омельчук


Нагадаємо, що Олімпійські ігри відбудуться у Лондоні з 27 липня по 12 серпня.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рівнянин Вадим Слободенюк отримав "золото" на Кубку України з легкої атлетики
Рівнянка Ольга Земляк виборола золото на чемпіонаті Європи з легкої атлетики
Рівненські спортсмени-олімпійці отримуватимуть гроші за медалі





На правах реклами