Ми у Facebook
20.07.2012, 11:34

Донецький "Металург" розпочав єврокубковий сезон з розгромної перемоги [+Фото]

Єврокубковий сезон в Україні розпочався із яскравої перемоги донецького "Металурга" над чорногорським клубом "Челік" у першому матчі другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Донеччани забили у ворота опонентів аж сім м'ячів, не отримавши у відповідь жодного.
Для чорногорського клубу це був перший старт в єврокубках за всю історію його існування. Пройшовши за сумою двох матчів боснійський "Борац", українському клубу чорногорці нічого не змогли протиставити.

Гру команди почали дуже обережно, "Металург" не намагався із перших хвилин форсувати події, проте вже до середини тайму перевага донеччан була тотальною. Чорногорці грали від оборони, в атаці нічого не показали взагалі. Та й захисні редути підопічних Славолюба Бубаня провалилися вже на 17-й хвилині, коли Макрідіс замкнув передачу Морозюка.

Після цього "металурги" почали впевнено контролювати хід поєдинку, багато атакували флангами і мали вирішувати усі питання вже в першій половині гри. "Челік" почав здавати фізично, чим і скористалися підопічні П'ятенка, які на 36-й хвилині провели чергову флангову атаку, що завершилася результативним ударом Казаряна.

Команди йшли на перерву, і питання про переможця в сьогоднішній грі на 90 відсотків вже було вирішене. Єдине, що викликало інтерес, так це скільки ще м'ячів Зоран Бановіч витягне із сітки власних воріт.

Як виявилося, п'ять. Чорногорці другу половину розпочали ще гірше, аніж першу, що і вилилося у швидкий другий гол Макрідіса, а через хвилину розгромним рахунок зробив Даніло. Після цього чорногорці вже розуміли, що шансів у них немає, тому грали без особливого ентузіазму.

А П'ятенко, після того, як Казарян зробив рахунок аналогічним відомому матчу-пісні Аргенитина - Ямайка, дав можливість відпочити основним гравцям, на яких вже через три дні чекає нелегкий поєдинок 2-го туру УПЛ проти "Зорі".

Ну а крапку в грі поставили новачок Жуніор Мораеш і Геворг Казарян, які й зробили рахунок у матчі до непристойного розгромним. "Металург" забезпечив себе місцем у наступному раунді, бо навряд чи хтось ще вірить у те, що у матчі-відповіді чорногорці зможуть забити стільки ж. Донецький клуб спокійно може готуватися до наступного кола.





На правах реклами