Ми у Facebook
21.07.2012, 18:34

У Рівному молодь відкрила прокат українських книг

Рівненська молодіжна неформальна організація "Література.rv" започаткувала у місті новий цікавий проект під назвою "Книга напрокат". Його мета – зробити сучасну українську книгу більш доступною для читачів.
За словами ініціаторів проекту, проект дасть можливість молоді Рівного читати книги, для придбання яких не завжди вистачає можливостей або бажання.

- Уявіть ситуацію, що ви знаходитеся у книгарні та тримаєте у руках книгу, яка була видана цього року чи рік-два тому, – говорить один з організаторів проекту "Книга напрокат" Вікторія "Дикобраз" Шиманюк. - Вона ще зовсім "свіжа", про неї є лише відгуки (причому, досить неоднозначні). Тобто, що на Вас очікує на сторінках — Ви не знаєте. Але цікаво. А ціна книги "кусається". Чи виправдає ця книга свою вартість та час, затрачений на неї?

За словами Вікторії, уже створено базу книг, яка наповнюється виданнями останніх років (у межах десятиліття).

- Ми розпочали з тих книг, які мали самі, тобто принесли їх зі своїх книжкових полиць, – пояснює Вікторія. – Долучились і наші друзі, які також дали свої книжки. Наразі у списку 50 книг різних українських авторів.

Фонд уже має книги Василя Шкляра, Юрія Андруховича, Юрія Винничука, Любка Дереша, Ліни Костенко, Марії Матіос, Ірени Карпи та інших авторів.



Із повним переліком книг, що є у фонді, можна ознайомитись на сторінці заходу "Книга напрокат" у соціальній мережі "В Контакте".

Як додала Вікторія, користування книгами матиме символічну ціну – 1 гривня за добу. А всі гроші будуть спрямовані на поповнення книжкового фонду.

Той, хто сам принесе до фонду книгу, може взяти собі іншу безкоштовно. Та й власної книги читач не втратить, адже за бажанням завжди зможе забрати її назад.

- Поповнювати фонд будемо тими книжками, які запропонують наші читачі, - зазначила Вікторія.

Як розповіла дівчина, ті хто бажає взяти почитати якусь книгу або принести власну, можуть звертатися до неї за телефоном (096) 719-88-10 або звернутися до неї через її сторінку "В Контакте".

Поки що організатори орієнтуються саме на українську художню літературу. Проте у "Література.rv" не виключають, що з часом розширять фонд, додавши можливість брати тут наукову, історичну, краєзнавчу чи іншу літературу, а також книжки іноземними мовами.





На правах реклами