Ми у Facebook
23.07.2012, 10:11

У Рівному запрацювало телебачення високої якості

Із квітня рівняни можуть насолоджуватись переглядом телебачення у форматі високої чіткості – HDTV, яке в нашому місті вперше запровадила компанія "Воля". Користувачам доступні 10 каналів у найкращій якості, серед них спортивні, пізнавальні, кіно та розважальні.
Загальноукраїнську кампанію із впровадження НD-телебачення ВОЛЯ розпочала з квітня, для того щоб запропонувати своїм абонентам прямі трансляції матчів Євро-2012 у найвищий якості на каналі «Футбол HD». У Рівному новий формат був офіційно представлений 16 липня.

— Протягом останнього року ми інвестували у проект в масштабах України понад 25 мільйонів гривень. Це інвестиції, у тому числі, в новітнє технічне обладнання та інфраструктуру мережі, абонентське обладнання. Також чимало уваги приділили контенту, — розповів директор з регіонального розвитку компанії "Воля" Володимир ФЕДОРЧУК. — Із 20 українських міст, які обслуговує наша компанія, 15 користуються цифровим телебаченням. З них у 12 доступне НDTV. Тепер до нього приєдналось і Рівне.

До пакету НDTV від "Волі" входять 10 каналів у найкращій якості — спортивні, пізнавальні, кіно та розважальні. Користувачі можуть насолоджувати переглядом футболу, спортивних змагань, передач про живу природу, та дивитися видовищні фільми. Зокрема новий сервіс "Воля-Кіно НD" пропонує широкий вибір кінострічок. Щодня — 8 нових фільмів, щомісяця — 50.

— Перевага "Воля-Кіно НD" не тільки у високій якості картинки, — зауважила керівник відділу зв’язків з громадськістю компанії "Воля" Аліна СІГДА. — Можна також обирати різні мови дубляжу фільмів, оскільки фільми мають декілька звукових доріжок. Також канал зовсім не має реклами і фільми йдуть один за одним. Фактично користувач отримує домашній кінотеатр з постійним оновленням фільмів.

Підключити та налаштувати НD-телебачення дуже просто. Головне — телевізор, який підтримує функцію НD. За словами Володимира Федорчука, тільки за 2011 рік в Україні купили майже мільйон таких телевізорів.

— Зазвичай великий телевізор купують надовго, тому і якість картинки має бути відповідною. А це головне призначення НD-телебачення, — наголосив Володимир Федорчук.

Якщо НD-телевізор абонента купувався після 2010 року, то він вже має вбудований ТВ-тюнер, що підтримує стандарт DVB-C, і у цьому випадку у компанії «ВОЛЯ» можна придбати модуль умовного доступу (САМ-модуль). Переваги такого варіанту в тому, що немає потреби в зовнішньому обладнанні, а управління послугою здійснюється одним пультом від телевізора. Якщо ж HD-телевізорі користувача нема вбудованого тюнеру, то «ВОЛЯ» пропонує своїм абонентам у користування нове покоління тюнерів, які підтримують і цифровий, і HD-cтандарти.

Цифрове телебачення у Рівному з’явилось лише рік тому, однак вже завоювало прихильність рівнян.

— Розвиток цифрового телебачення став можливим завдяки значним інвестиціям в мережу. Ми збудували нову сучасну мережу, яка охоплює понад 98 відсотків багатоповерхівок у Рівному, — наголосив директор рівненського регіонального підприємства компанії "Воля" Микола ГРОМОВ. — Також суттєво модернізували головну станцію, що покращило якість та надійність надання послуг.

Тепер майже половина користувачів кабельного телебачення перейшли на перегляд цифрового телебачення. А сама компанія не перестає дивувати користувачів новинками.
Окрім НDTV, у перспективі "Воля" планує запустити у місті новий пакет 10 дитячих телеканалів, також окремий пакет з 45 якісних музичних каналів.





На правах реклами