Ми у Facebook
01.08.2012, 17:41

Рівняни представлятимуть український міні-гольф на Чемпіонаті Європи та Світу

21-22 липня у Готельно-розважально-спортивному комплексі "ХУТІР" поблизу Рівного пройшов ХІІІ Чемпіонат України з міні-гольфу.
З кожним роком географія учасників поширюється все більше. Свою майстерність на змаганнях демонстрували гравці з Івано-Франківська, Сімферополя, Києва, Одеси, Рівного, Запоріжжя, Харкова та Ялти.

Переможцями ХІІІ Чемпіонату України з міні-гольфу в чоловічому розряді стали: 1 — Василь Братейко (Одеса), 2 — Микола Дячук (Рівне), 3 — Олександр Зв’ягінцев (Одеса). Переможниці жіночого розряду: 1 — Ірина Стєпанова (Рівне), 2 — Любов Лимар (Рівне), 3 — Оксана Будяну (Одеса). Переможцями у розряді юніори стали: 1 — Костя Кромаренко (Одеса), 2 — Вадим Колісніченко (Одеса), 3 — Саша Федоренко (Одеса).

Переможниці жіночого розряду
Приємно здивували жінки-гольфістки з Рівного. Ірина СТЄПАНОВА — перша рівненська чемпіонка України з міні-гольфу.
— Було дуже важко грати, бо погодні умови не дуже сприяли, і дівчата сильні. Я розраховувала на призове місце, але стати чемпіонкою України та з гордістю представляти Україну на Чемпіонаті Європи та Світу — це радість, — поділилася пані Ірина.

— Це було здивуванням для всіх. Стало зрозуміло, що досвідченим гравцям є до чого прагнути. Конкуренція стимулує розвиток спортсменів та сам вид спорту, — поділився враженнями від змагань директор клубу Валерій ЯКИМЧУК.

— Взагалі Чемпіонат складався з двох днів, де спортсмени грали 4 кола і за результатами всіх кіл був визначений переможець у чоловічому, жіночому та юніорському розрядах. Приємно те, що тільки в нашому клубі проходить Чемпіонат України, так як є сертифікований Міжнародною та Європейською федерацією гольфу, — поділився власник закладу Микола ДЯЧУК.

Переможці чоловічого розряду
— Срібна медаль залишилася в Рівному. Конкуренція у чоловічому розряді, звичайно, вища, але все-таки я зумів відстояти призове місце та представити Рівненщину як столицю міні-гольфу України, — розповів Микола ДЯЧУК. — Міні-гольф розвивається в Україні з 2004 року. На Рівненщині — з 2010 року. Єдиний клуб європейського стандарту в Україні, який є головною базою Федерації Гольфу України. Нині гра набуває все більшої популярності, наприклад, в Австрії це другий вид спорту за популярністю, а в Німеччині — четвертий. У міні-гольф можуть грати люди різного віку та статі. Це чудовий вид відпочинку для дружних компаній та сімей. Гра весела, легка та стимулює гравців мислити. Кожна доріжка має свою складність, тож потрібно вибирати силу удару та зважати на напрямок вітру. Щиру дитячу радість викликає перший м’яч, який потрапив у лунку з першого удару. Після такого успіху дуже легко "захворіти" міні-гольфом.

Переможці в розряді юніори
Аби залучити молодь до активного відпочинку та спорту, керівництво клубу почало набирати дитячі групи для навчання міні-гольфу. Тож, не виключено, що незабаром підросте покоління справжніх гольфістів. Для їхнього розвитку у спортивно-розважальному комплексі постійно проходить Чемпіонат Рівного та області з міні-гольфу (вівторок та п’ятниця о 18:30), а також стартував Аматорський Чемпіонат, де участь абсолютно безкоштовна для будь-якої вікової категорії (кожного понеділка о 18:30).

А чому міні-гольф, а не великий гольф?
— Взагалі гольф вважається найбільш престижним, елітним та найдорожчим видом спорту у світі, — ділиться Микола ДЯЧУК. — По-перше, фінансова сторона та час. Наприклад, великий гольф вимагає великих затрат, а щоб стати членом клубу, це буде коштувати вам 30 000 євро, та кожного року членські внески становлять від 5-8 тисяч. А міні-гольф — відкритий для кожного, де позмагатися можуть всього від 29 гривень на годину за комплект ігрового спорядження для 4-х осіб. Щоб пройти 18-ть лунок у великому гольфі, вам знадобиться цілий день, а в малому це потребує більше однієї години, а головне, що суть гри однакова.

Взагалі цей вид спорту непередбачуваний. Прикладом цього є спортсмен з Рівного Микола Дячук, який приділяє увагу тренуванням два рази в тиждень і здобуває перемоги, загалом став Чемпіоном Рівного та області (сезон 2010 та 2011) і здолав досвідчених спортсменів на Чемпіонаті України, де також із гордістю представлятиме Україну на Чемпіонаті Європи та Світу.

Також хочеться відзначити наших перспективних рівненських спортсменів. Вони впевнено крокують до вершини слави та розвивають молодий, але дуже перспективний спорт МІНІ-ГОЛЬФ!!!





На правах реклами