Ми у Facebook
04.08.2012, 11:21

Літо в Криму: 8 міст та курортів [+Фото]

Цей півострів здатний закохати в себе назавжди. Тут радо зустрічають всіх: дітей, екстремалів, завзятих тусовщиків, ніжних панночок, і, навіть, тих, хто любить відпочивати дикуном - з наметом і кількома собаками на додачу. Місця вистачає всім! Віртуальну прогулянку по містах і курортам Криму влаштовує Redigo.
Керч
Цьому місту вже більше двох тисяч років. Але це ніяк не позначається на його зовнішності. Керч - цілковито сучасний курорт. Сюди приїжджають, щоб купатися відразу в двох морях, Чорному і Азовському, засмагати і кататися на віндсерфінгу і кайтах, або чергувати ледачий пляжний відпочинок з екскурсіями до пам'ятників античності, які дивом збереглися (адже воювали на Кримському півострові не один раз) і спускатися в похмурі Аджимушкайські каменоломні.

Феодосія



Східне узбережжя Криму часто називають найкращим варіантом для відпочинку з дітьми. Цілюще повітря, м'який клімат, піщані пляжі і ... невисокі ціни. Тому, хто збирається на море з малечею, цих чотирьох пунктів буде цілком достатньо. Проте, короткою програмою "готель-море-готель" тут обмежитися складно.

Судак



Вважається, що в Судаку - найтепліше море Криму. Зрештою, купаються тут з початку червня до середини жовтня. Та й сонячних днів у році тут більше, ніж на інших курортах. Вчені кажуть, що старому місту Судака вже майже дві тисячі років. Правда, про історію тут мало що нагадує - хіба що старовинна Генуезька фортеця, що височіє над містом.

Алушта



Популярна оздоровниця Криму славиться своїм унікальним місцем розташування: Алушта оточена кільцем гір, що захищає її від вітрів і снігів, тому тут ніколи не буває мінусових температур. Тепле сонце, блакитне море, піщані і галькові пляжі, мальовничі гори і таємнича Долина привидів щороку приваблюють сюди безліч охочих відпочити.

Гурзуф



Модним містечком Гурзуфська долина стала в кінці XIX століття завдяки старанням залізничного магната Петра Губоніна: він побудував тут кілька готелів і ресторан, облагородив парк і впорядкував набережну. Ці місця і справді дуже мальовничі: з одного боку селища - гора Аю-Даг, з іншого - Нікітська яйла, в центрі стоїть Генуезька скеля, яка нагадує верблюда, а в морі красуються Адалари, самотні обривисті острівці-палаци. У XX столітті слава Гурзуфа збільшилась завдяки всесоюзному дитячому табору "Артек".

Ялта



Кожен, хто хоч раз побував на південному березі Криму скаже: на всьому півострові більше не знайти місць з такою концентрацією туристичних атракціонів на будь-який смак і колір. Цінителі архітектури захоплюються тутешніми Воронцовським палацом і Ластівчиним гніздом. Небайдужих до краси природи надихають "іменні" скелі Сімеїзу і захоплююча панорама з вершини Ай-Петрі. Звичайні життєлюби задовольняються простими радощами, якими сповнені винні підвали Масандри та рибні ресторанчики з барабулькою на сковорідці і видом на море.

Севастополь



Військова історія і море - мабуть, це найсильніші асоціації, пов'язані з ім'ям цього славного міста. Севастополь з його старими фортецями, бухтами і гарматними батареями вже давно перетворився на величезний музей під відкритим небом. Будь-хто, хто бував у Севастополі, пам'ятає тутешні пляжі і набережну. По ній можна прогулюватися годинами, милуючись заходом сонця і хвилями, які, розбиваючись об граніт, обдають головний міський променад піною і бризками.

Євпаторія



У численних пляжів Євпаторії є одна спільна риса - всі вони мілководні і мають пологе піщане дно. Цього виявилося достатньо, щоб за часів Радянського Союзу Євпаторія прославилася як головна дитяча оздоровниця. На щастя, слава дитячого курорту № 1 не минула разом з радянською епохою. Навпаки, за останні 20 років вона ще більше зміцніла. Стара санаторно-курортна інфраструктура не тільки помітно оновилася, а й обросла дитячо-розважальною індустрією, що зробило місто схожим на шматочок дитячого раю.






На правах реклами