Ми у Facebook
06.08.2012, 11:28

Сьогодні "Волинь" у Луцьку приймає донецький "Шахтар"

У понеділок, 6 серпня, луцька "Волинь" приймає вдома донецький "Шахтар". Матч відбудеться о 19.00.
Про це повідомляє сайт ФК «Волинь».

«Гірники» наразі йдуть із стовідсотковим результатом. Взагалі «Шахтар» виграє вже 12 матчів поспіль. В останньому турі підопічні Луческу не без проблем виграли на останніх секундах у «Кривбасу», втративши при цьому центрального захисника Кучера.

Усього в чемпіонатах України «Волинь» і «Шахтар» зіграли 20 матчів. Перевага на боці гостей ‒ 13 перемог, пише www.VolynNews.com.

«Волинь» виграла двічі: у пам’ятному сезоні 2002/03. Пʼять поєдинків закінчилися нічиєю. Різниця мʼячів: 42-17 на користь «Шахтаря». На своєму полі волиняни одного разу виграли, чотири рази зіграли внічию і у п’яти поєдинках програли.

Останні матчі між суперниками видалися дуже напруженими і видовищними. Восени 2010 року матч у Луцьку був важким і «гірники» ледве «видряпали» перемогу за пʼятнадцять хвилин до кінця матчу (Едуардо відзначився після катастрофічної і нелогічної помилки захисту). Той матч ще запам’ятався вилученням «гірника» Кобіна на останніх хвилинах й аншлагом на «Авангарді».

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Донецькі — у центрі Рівного [+Фото]
А в минулому сезоні команди тричі виходили один проти одного на футбольне поле. Восени 2011 року «Волинь» зазнала нищівної поразки на полі «гірників» ‒ 1:5. Єдиний гол у «хрестоносців» забив після подачі кутового Майкон. А навесні 2012-го «Шахтар» двічі дивом перемагав у Луцьку.

У березневому матчі чемпіонату тільки неоднозначний пенальті дозволив «гірникам», які до того ж грали у меншості, вирвати перемогу на останніх хвилинах – 1:2. А квітневий кубковий півфінальний двобій (3:4) луцька торсида ще згадуватиме довго, адже «Волині» не вистачило кількох хвилин, щоб перевести гру у додатковий час.

Також зауважимо, що з одинадцяти домашніх ігор у Луцьку «Волинь» провела лише десять. Адже восени 2004 року донецький «Шахтар» не захотів грати у Луцьку, побоюючись луцьких глядачів під час Помаранчевої революції. У підсумку гру зіграли на «нейтральному» полі в Одесі, яке стало для волинян «домашнім» у цій грі. А результат того поєдинку – 3:1 на користь «Шахтаря».

«Магія» цифр вражає: десять років тому, а саме 4 серпня 2002 року, «Волинь» і «Шахтар» також грали у Луцьку, і «хрестоносці» виграли у діючого чемпіона 2:0. Більше того, наступний поєдинок «Волинь» грала у тому чемпіонаті в Києві із «Динамо».

Головним рефері матчу буде Євген Арановський з Києва.

Матч молодіжних складів відбудеться 5 серпня на стадіоні «Підшипник» о 18.30.





На правах реклами