Ми у Facebook
08.08.2012, 14:36

Погляд в очі міста: колекція фото найнезвичніших вікон Рівного [Фото+Відео]

Вікна в будинках – це як очі міста, що відображають його історію та сучасність. У них можна побачити багато чого і по ним зрозуміти багато речей… Вони розбурхують уяву.
У центральній частині нашого міста ще збереглось немало старих будинків у різному стані. Є добре реконструйовані й оновлені, є жилі, але старі і занедбані, а є і зовсім забуті Богом і людьми.

Давно було бажання зробити колекцію фото вікон у старих будинках Рівного. Саме вікон, а не тільки будинків, оскільки в старих будинках може бути одразу декілька видів вікон за оздобленням та формою. Перший поверх – одні вікна, другий – інші, в центрі – особливе, а в ґанках, дахах – ще інший вид.







Якщо починаєш придивлятись, проймаєшся повагою до хисту та вигадливості архітекторів та будівничих. Це вам не сучасна стандартизація, уніфікація та "пластмаса".

Нещодавно вдалось завершити задуману колекцію. У неї увійшло більше 300 фотографій різноманітних вікон. Навіть сам здивувався такій кількості, коли підрахував. І це ще далеко не всі, а найбільш типові, чи, навпаки, найбільш оригінальні.

До речі, провів експеримент зі знайомими та друзями: показав фото вікон відомих будинків, повз які вони проходять мало не щодня. Результат був досить вражаючий: їм мало що вдалося відгадати. Так що навіть конкурси та вікторини за цією колекцією можна проводити: "Відгадай-но, де це!?"

Подивіться в очі свого міста – іноді це варто зробити…

Фотофільм про вікна Рівного "Погляд в очі міста"

Частина 1


Частина 2



Найбідніше та найнещасніше вікно Рівного



Найзеленіше



Найрекламніше



Найвигадливіші за формою







Найневідоміше (знаходиться на закритій території)



І найкрасивіше та найстильніше вікно міста (на смак автора)



м. Рівне,
Центральна історична частина міста, Фотоколекція вікон,
Серпень 2012 р.





На правах реклами