Ми у Facebook
14.08.2012, 11:44

На Полтавщині офіційно відкрився Сорочинський ярмарок

Із 14 по 19 серпня 2012 року в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області пройде Національний Сорочинський ярмарок. Офіційне відкриття – 15 серпня об 11.00.
Про це повідомили у прес-службі ТОВ "Сорочинський ярмарок".

Цьогорічне торжище присвячене таким знаменним подіям у житті Полтавщини як 210-річчя утворення Полтавської області та 160 років від дня смерті письменника Миколи Гоголя.

Вперше цього року буде організовано ціле містечко майстер-класів «Сорочинська майстерня». Майстер-класів орієнтовно буде понад 20. Серед них виготовлення ляльок-мотанок, писанок, оберегів, вишивок, народних прикрас, соломо- та травоплетіння, скульптура та гончарство. Учитимуть і зовсім новим видам творчості: аквагрим, умінню виготовляти вироби із полімерної глини, фігурки з кульок.

Окрім промислових товарів із різних куточків України та світу, гості зможуть поласувати та запастись продуктами. Хоча, до речі, цьогоріч любителі шаурми та хот-догів не скуштують ці страви (та багато інших) через заборону санепідемстанції.

Хоча і самі зможуть долучитись до історії та процесу виготовлення традиційних українських страв. Це можна буде зробити на майданчику «Ярмаркова смакота», який теж вперше відкриють на ярмарку.

А на іменинників ярмаркових днів чекають подарунки і сюрпризи на «Дні народження в Сорочинцях».

– Це означає, що люди, чиї дні народження припадають на дні ярмаркування, зможуть узяти участь у конкурсах та отримати призи, – розповіли у прес-службі ТОВ «Сорочинський ярмарок». Для цього, звісно, треба буде пред’явити документ, де видно дату народження. А головний приз іменинникам – вечеря в ресторані – розігруватиметься між винуватцями свята, пише інтернет-видання «Коло».

Нагадаємо, генеральний розпорядник – ТОВ «Сорочинський ярмарок», котре організовує і проводить цей захід із 1999 року. Керівник проекту «Сорочинський ярмарок» – Світлана Свищева.





На правах реклами