Ми у Facebook
18.08.2012, 20:13

У Рівному оголосять імена найкращих молодих фотографів

Підсумки першого Фотокубка Рівного "Я люблю своє місто, я люблю свій край" підіб’ють 26 серпня. У готелі "Мир" та фотогалереї "У фарватері істин" відбудеться відкриття виставки кращих робіт проекту та нагородження переможців.

Провести у місті перший регіональний кубок з фотографії півроку тому вирішив фотохудожник та видавець Олександр ХАРВАТ. До цього він шість років поспіль проводив один з найбільших в Україні фотосалонів "Фотовернісаж на Покрову".

У конкурсі взяли участь понад 60 фотографів з Рівненщини, Чехії та Німеччини. Вони представили понад 350 робіт. Організатори приймали роботи майже півроку. На вибір фотографи могли реєструватися у кількох категоріях: пейзаж, природа, архітектура, подія, портрет та діти. Вибір переможців проекту довірили авторитетному журі: голові Львівської обласної організації НСФХУ Володимиру Дубасу (AFIAP), Федору Дармокрику (США) та Олександру Харвату (EFIAP).

— Довелось вибирати між роботами різної тематики та майстерності виконання, тому робота журі зайняла не одну годину, — наголосив Володимир Дубас. — У підсумку нагород буде чимало. Відзначили як місцевих фотографів, так і закордонних.

Кращі 80 робіт представлять на експозиції, яка відкриється у Рівному. А імена переможців стануть відомі лише на церемонії відкриття виставки.

- Маємо чималий інтерес до проведення фотографічної першості, тому вирішили потримати інтригу до останнього, - наголосив організатор проекту Олександр ХАРВАТ. - Володар головної нагороди гарантовано отримає ексклюзивний кубок, оздоблений бурштином. Крім того, на всіх переможців чекають спеціальні медалі та нагороди. Також ми виготовили високоякісний фотокаталог кращих робіт конкурсу, який отримають всі учасники.

Переглянути всі роботи в фотогалереї

Відкриття виставки Першого Кубка Рівного з фотомистецтва "Я люблю своє місто, я люблю свій край" відбудеться у ресторані готелю "Мир" на день міста Рівне 26 серпня о 14-00.

У програмі заходу - зустріч та спілкування з членами журі 7 Міжнародного Салону художньої фотографії "Фотовернісаж на Покрову, 2012" (Вірджіліо Бардоссі, MFIAP (Італія), Володимир Прошин, MFIAP (Росія), Євген Зубенко — гол. ред. журналу "Photographer" (Київ, Україна), Олег Огородник, EFIAP (Львів, Україна), Олександр Харват, EFIAP (Рівне, Україна).






На правах реклами