Ми у Facebook
20.08.2012, 13:48

Рівненські паралімпійці відправляються до Лондона [+Фото]

Ще не встигли стихнули пристрасті Олімпійських Ігор у Лондоні, а за кілька днів британську олімпійську столицю знову підкорюватимуть наші спортсмени. Тепер - паралімпійці. До Лондона відправляються 155 українських спортсменів, серед яких - семеро рівнян.
На Паралімпійських іграх, які відбуватимуться з 29 серпня по 9 вересня, у Лондоні, українські спортсмени позмагаються у 12 видах спорту. Зокрема наші паралімпійці боротимуться за медалі в академічному веслуванні, сидячому волейболі, дзюдо, лег­кій атлетиці, настільному тенісі, пауерліфтингу, плаванні, кульовій стрільбі, стрільбі з лука, фехтуванні на візках, футболі (ДЦП) та велоспорті на треку й на шосе.

У трьох із цих видів спорту змагатимуться й рівняни. Юлія Галінська, Олександр Косінов, Наталія Ніколайчик, Давид Хорава та Олександр Помінов боротимуться у дзюдо, Ярина Матло підкорюватиме водну доріжку, а Ігор Косенко у складі збірної України боротиметься за нагороди паралімпійського футбольного турніру.



Після офіційних проводів у Рівному наші спортсмени відбули до Києва.

- Зараз я у Києві, де завершується тренувальний збір, - розповіла рівненська дзюдоїстка Наталія Ніколайчик. - Настрій перед змаганнями хороший, тож налаштована на перемогу.

За словами Наталії, уже на другий день Паралімпіади, 30 серпня, вона вийде на лондонський килим.

Наталія та інші дзюдоїсти можуть розраховувати у Лондоні й на тренерську підтримку. До Лондона з ними полетить рівненський спеціаліст, старший тренер збірної України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору Михайло Романкевич.

Михайло Романкевич
Михайло Романкевич


Наші паралімпійці:

Юлія Галінська
Юлія Галінська


Майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів із вадами зору. Народилася 27 жовтня 1988 року в Рівному. Займається дзюдо з 2006 року. Студентка факультету післядипломної освіти Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. академіка С. Дем’янчука. Член збірної команди України з 2007 року. Тренер: Михайло Романкевич.

Наталія Ніколайчик
Наталія Ніколайчик


Майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Народилася 13 вересня 1986 року в Рівному. Займається дзюдо з 1998 року. Член збірної команди України з 2010 року. Тренер: Михайло Романкевич.

Олександр Помінов
Олександр Помінов


Майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Народився 22 липня 1976 року в Рівному. З 1990 року почав займатися дзюдо. Член збірної України з 2002 року. Закінчив Міжнародний економіко-гуманітарний університет ім. С. Дем’янчука. Тренер: Михайло Романкевич.

Олександр Косінов
Олександр Косінов


Майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Народився 1 червня 1983 року в Запоріжжі. Із 1996 року почав займатися дзюдо. Член збірної команди України з 2011 року. Тренер: Михайло Романкевич.

Давид Хорава
Давид Хорава


Майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору. Народився 29 червня 1988 року в місті Галі (Абхазька область, Грузія). Із 2000 року почав займатися дзюдо. Член збірної України з 2010 року. Тренер: Михайло Романкевич.

Ігор Косенко
Ігор Косенко


Заслужений майстер спорту України з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП. Народився 3 листопада 1977 року у Грозному. Закінчив Міжнародний економіко-гуманітарний університет ім. академіка С. Дем’янчука. Із 1994 року почав займатися футболом при Рівненському облцентрі «Інва­спорт». Із 2001 року член футбольної збірної команди України (амплуа – воротар). Тренер: Володимир Чирков.

На Паралімпіаді збірна України грає зі збірною США, англійцями та командою Бразилії.

Ярина Матло
Ярина Матло


Майстер спорту України міжнародного класу з плавання серед спортсменів з вадами зору. Народилася 23 жовтня 1990 року в місті Новий Роздол (Львівська область). Студентка Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. С. Дем’янчука. Із 1997 року в Рівному почала займатися плаванням. Член збірної команди Україна з 2006 року. Тренер: Ольга Палюх.

Виступатиме на дистанціях: 100 метрів батерфляй, 200 метрів комплекс, 100 метрів на спині та 100 метрів брасом.

На минулій Паралімпіаді, що відбулася у 2008 році у Пекіні, українська збірна завоювала 74 медалі (24 золоті, 18 срібних та 32 бронзові) і посіла 4-те місце в неофіційному командному заліку. З олімпійськими нагородами повернулися з Пекіна й рівняни - Ігор Косенко став "золотим" призером, а Ярина Матло здобула "бронзу".





На правах реклами