Ми у Facebook
23.08.2012, 10:22

Рівненщина - перша у ТОП-областей, де найменше жінок-кандидатів у народні депутати

Мережа громадського контролю за ґендерною рівністю на парламентських виборах 2012 визначила «дружні» й «недружні» області до кандидаток-жінок, пише vybory2012.wcu-network.org.ua.
Мережа громадського контролю за ґендерною рівністю на парламентських виборах 2012 визначила «дружні» й «недружні» області до кандидаток-жінок.

Координатор мережі Оксана Ярош зазначає, що «є біля 60 одномандатних округів, де жодної жінки-кандидата, але є ще й цілі області, де їх немає взагалі! Так на Рівненщині в одномандатних округах виборці не побачать жодної претендентки у Верховну Раду! Серед усіх 3118 кандидатів жінки становлять 421 особу або 14%. Єдиним округом, де чоловіки і жінки представлені не паритетно, є округ №93 у Київській області, де із 21 кандидата - 10 жінок, що є найвищим показником».

Рейтинг областей визначився наступним чином:

ТОП-областей – «дружніх» до кандидаток-жінок:
1. Київська область – 20%
2. Чернігівська область, Автономна Республіка Крим – 19%
3. м. Севастополь – 18 %

ТОП-областей – «недружніх» до кандидаток-жінок:
1. Рівненська область – 0%
2. Закарпатська область – 3%
3. Волинська, Запорізька – 8%

Незважаючи на невелику кількість жінок-кандидаток і виходячи з їх обмежених можливостей донести інформацію про себе, функціонує сайт "Жінки у виборах", де кожна кандидатка може безкоштовно розмістити інформацію про себе.





На правах реклами