Ми у Facebook
23.08.2012, 18:18

4-6 місця. "Ушел, чтобы вернуться"

Ім'я: Віктор МАТЧУК
Статус: екс-­губернатор Рівненської області, екс-­народний депутат
Вік: 53 роки
"I'll be back!" — мабуть, так подумав колишній голова Рівненської облдержадміністрації Віктор Матчук, коли відмовлявся від свого нардепівського мандату, а вже за кілька місяців подався на вибори до... тієї ж Верховної Ради України.

У липні наше видання назвало Матчука головним ньюзмейкером липня. Екс­губернатор після виходу з ВРУ заявив про створення "нової політичної сили, кістяк якої складуть визнані моральні авторитети". Місяць тому Віктор Йосипович у коментарі "ОГО" якось неоднозначно зазначав: "Що ж до моєї участі у виборах у складі списку нової партії, то я не виключаю такої можливості. Але справа у тому, що потрапити у цей список мають люди без політичного минулого: ні хорошого, ні поганого. Тобто якщо партія відбудеться, таких людей, як я, там не повинно бути. Я ж піду у парламент або від такої принципово нової партії, або від жодної".

Певно, ця нова "абсолютно інша" партія до виборчих перегонів так і не набула якихось реальних критеріїв існування, адже Віктор Матчук подався на вибори самовисуванням. До речі, по одномандатному виборчому окрузі №152 (з центром у м. Рівне).

Як би там не було, відверто кажучи, Віктор Йосипович вже давно втратив той ореол впливовості, який у нього був за часів господарювання у "білому домі". Можливо, менеджерська та господарська робота йому все­таки більше вдається, ніж політична?..

Свідченням тому є навіть група компаній "РЕНОМЕ", яку він свого часу розбудував з нуля і за рахунок якої живе (отримуючи дивіденди від акцій), хоча й за даними Центрвиборчкому значиться як "тимчасово безробітний".

Можливо, вдасться змінити свій політично ­впливовий статус завдяки роботі у новій каденції Верховної Ради? Якщо, звісно, він туди потрапить. Адже цьогоріч йому доведеться конкурувати з такими сильними кандидатами, як міський голова Рівного Володимир Хомко та обласний депутат-­свободівець Олег Осуховський та бізнесмен Олег Червонюк.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ