Ми у Facebook
31.08.2012, 10:40

"Дніпро" і "Металіст" вийшли у груповий раунд Ліги Європи

фото metalist.ua

Цієї осені Україну в єврокубках представлять 4 клуби. До київського "Динамо" й донецького "Шахтаря" приєдналися українські учасники Ліги Європи - харківський "Металіст" та дніпропетровський "Дніпро". Обидва клуби вчора зуміли переграти своїх супротивників і вийти до групового турніру змагань.
Справжній футбольний трилер відбувся учора, 30 серпня, на "Дніпро Арені". Дніпропетровський "Дніпро" у матчі-відповіді кваліфікації Ліги Європи приймав чеський "Слован".

Дніпропетровці провели гру на високих швидкостях, створи силу-силену гольових моментів. Тільки от реалізація їх залишала бажати кращого.

Уже на 12 хвилині першого тайму Олександр Алієв майстерно реалізував пенальті, призначений за фол чеського гравця проти Коноплянки. Згодом, аж до початку другої половини гри, "Дніпро" продовжував володіти перевагою, проте втілити її у голи підопічні Хуанде Рамоса не могли. Свої моменти не реалізували Алієв, Матеус, Джуліано, Зозуля...

На 59-й хвилині Алієв знову підійшов до одинадцятиметрової позначки. На цей раз збили Ніколу Калініча. І знову Алієв пробив влучно - 2:0. Комфортна перевага в рахунку заспокоїла "Дніпро" й вони віддали ініціативу чехам.

Не минуло й кількох хвилин, як спочатку один, а потім і другий м'яч влетів у сітку воріт "Дніпро" й шанси клубів на вихід далі зрівнялись.

Врятував "Дніпро" Євген Коноплянка. Він на швидкості обігрався з Калінічем й відправив м'яч з підкруткою над воротарем - 3:2! Ще за кілька хвилин Калініч реалізовує вихід сам-на-сам - 4:2 й "Дніпро" у груповому турнірі Ліги Європи.

фото fcdnipro.ua
фото fcdnipro.ua


Набагато спокійніше провів свій поєдинок харківський "Металіст". Підопічні Мирона Маркевича в ще раз зуміли довести, що вони сильніші за бухарестське "Динамо".

На 29-й хвилині Марлос віддав пас на Сосу й той, увірвавшись в штрафну, залишив м'яч Бланко, який і вразив ворота румунів - 1:0. Румуни на початку другого тайму зрівняли рахунок, завдяки красивому голу Куртяну.

Але за 10 хвилин Крістальдо приніс перемогу "Металісту", замкнувши на дальній штанзі передачу Тайсона - 2:1.

Своїх суперників по груповому етапу Ліги Європи "Металіст" та "Дніпро" дізнаються сьогодні.

Жеребкування відбудеться о 14.00 за київським часом у Монте-Карло.





На правах реклами