Ми у Facebook
06.09.2012, 09:40

Енергоблок Рівненської АЕС зупинили на ремонт

Станом на 08:00 6 вересня в роботі перебувають два енергоблоки Рівненської АЕС сумарною потужністю 1760 МВт. Діє диспетчерське обмеження. Зауважень щодо роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає.
Енергоблок №1 (ВВЕР-440) з 28 серпня перебуває у “холодному” резерві.

У відповідності до узгодженої заявки та графіку ремонтів 6 вересня 2012 року о 00:01 енергоблок №2 (ВВЕР-440) відключено від енергомережі для проведення планово-попереджувального ремонту, який вважається середнім та розрахований на 80 дІб.

Під час ремонту планується виконати: перевантаження ядерного палива; середній ремонт реактора; капітальний та поточний ремонти турбін; середній та капітальний ремонти генераторів; поточні та капітальний ремонти парогенераторів; поточний ремонт компенсатора об’єму; капітальні та поточні ремонти головних циркуляційних насосів.

Також заплановано виконати низку понадрегламентних робіт, спрямованих на підвищення безпеки, серед яких модернізація програмно-технічного комплексу систем нормальної експлуатації енергоблоку, модернізація системи автоматичного управління, релейного захисту та автоматики резервних дизель-генераторних електростанцій, включаючи систему збудження енергоблоку; заміна ділянок трубопроводів систем технічної води відповідальних споживачів енергоблоків №№1,2.

За минулу добу енергоблоками Рівненської АЕС вироблено 45,4 млн. кВтг електроенергії, з початку місяця – 219,7 млн. кВтг, з початку року – 11 млрд. 372,1 млн. кВтг електроенергії.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах діючих норм.

Про це повідомили з управління інформації та зв’язків з громадськістю Рівненської АЕС.





На правах реклами