Ми у Facebook
07.09.2012, 14:00

До середини осені українцям обіцяють дешеві квартири

На ринку нерухомості стрімко зростає кількість пропозицій. За прогнозами експертів, ціни на об’єкти нерухомості восени продовжать своє падіння.
Про це пише Сегодня.ua з посиланням на DOM.ria.ua.

Так, зокрема, у бізнес- і елітному сегментах ціни реальних угод до кінця осені можуть зменшитися приблизно на 10-12%. У той же час, в економ-сегменті зниження цін буде не таким суттєвим - 3-5%. Причина тому - значне збільшення кількості пропозицій на ринку восени.

Тим часом, вже з самого початку вересня активність на ринку нерухомості України почала зростати. Так, у порівнянні з серпнем кількість пропозицій на ринку вже виросла на 40-50%, а попит на об’єкти збільшився на 10-15%.

За прогнозами експертів, вплинути на стійкі тенденції на ринку нерухомості можуть вибори у Верховну Раду України. Так, уже на початку листопада ринок нерухомості може завмерти - як продавці, так і покупці знизять активність, очікуючи можливих змін у законодавстві.

Крім того, негативно на активності ринку може позначитися і ймовірний обвал гривні після виборів. На думку частини ріелторів, у разі ослаблення останньої більш ніж на 15%, ринок нерухомості може фактично "замерзнути", і кількість операцій на ньому стане мінімальним.

Протривати така ситуація може до початку весни.
До слова, пік активності на ринку нерухомості відбудеться у другій половині жовтня.







На правах реклами