Ми у Facebook
09.09.2012, 18:18

На Рівненщині на святі врожаю запекли бичка [+Фото]

9 вересня в Острозі відбулось обласне свято врожаю. Під час традиційних обжинок нагородили кращих хліборобів та продемонструвати кращу сільгосппродукцію з районів. Не обійшлося без народних гулянь.
Свято врожаю на обласному рівні розпочали відзначати зовсім недавно. Честь приймати кращих хліборобів традиційно випадає одному з кращих сількогосподарських районів. Торік обжинки святкували в Костополі, а цьогоріч в Острозі.



Фоторепортаж зі свята врожаю

Свято зробили цікавим не лише для сільгоспвиробників, а й для гостей. Хлібороби усіх 16 районів Рівненщини представили спільний загальнообласний коровай та сніп. Урочистим парадом пройшлися і кращі представники сілких рад Острожчини. А тим часом з рук керівників області найкращі жниварі краю отримали нагороди.

- Цьогоріч, незважаючи на складні погодні умови, аграрії краю змогли отримати достойні врожаї. А завдяки використанню нових технологій навіть підвищити врожайність, - зауважив голова Асоціації фермерів Рівненщини Дмитро Українець.



Фоторепортаж зі свята врожаю

Відбулися змагання між районними куренями, оформленими у поліських традиціях. Серед елементів експозиції не тільки зернові, фрукти та овочі, а й традиційні національні страви та запечені поросята. Окремо на вертелі господарі обжинок смажили ціле теля.



Почастували гостей і медом. А пасічники з села Новоручиці Острозького району хизувались справжнім раритетом.

- Це медогонка виготовлена за більш ніж 200-річною технологією. Її ще у 40 роках двадцятого сторіччя змайстрував мій батько, - пишається пасічник Володимир Захарчук.



Фоторепортаж зі свята врожаю
Завершили святкування змагання команд області з міні-футболу.





На правах реклами