Ми у Facebook
17.09.2012, 08:07

На Рівненщині рятувальники влаштували парад [+Фото]

17 вересня працівники пожежно-рятувальної служби відзначили своє професійне свято – День рятівника. Святкування цьогоріч відбулись як ніколи гучно. Рятувальники влаштували парад кращих працівників та техніки, а також продемонстрували тонкощі своєї роботи на майдані Незалежності.
Вперше в історії міста відбувся парад пожежно-рятувальної техніки, гордо крокували центральною вулицею міста і самі рятувальники. А пишатися їм є чим. За словами в. о. начальника ТУ МНС в Рівненській області Сергій Крука, у цьому році пожежники врятували більше 120 людських життів та матеріальних цінностей на суму 1 мільйон гривень.



Фоторепортаж з параду

Після параду на майдані Незалежності відбулася виставка сучасної пожежно-рятувальної та спеціальної техніки. Серед них – ретротехніка. Рятувальники продемонстрували реконструйовану пожежну карету, яка ще у ХVІІІ сторіччі допомагала гасити пожежі.



Увагу рівнян привернула пожежна автоцистерна "МАЗ" 1958 року випуску. Сьогодні цей автомобіль хоч і нагадує вже музейний експонат, проте завдяки зусиллям реставраторів знаходиться у повній бойовій готовності.

Також на майдані красувалася і пожежна автоцистерна "МАЗ" 1958 року випуску. Автомобіль вже став раритетом, однак досі готовий працювати у боротьбі з вогнем.

- Машина дуже надійна. Вона, незважаючи на свій вік, не відмовляє у жодних робочих ситуаціях, - зауважив пожежник та водій авто Володимир Козарчук.


Фоторепортаж з параду

Під час свята рятувальники демонстрували можливості аварійно-рятувальної техніки та обладнання, гасіння пожежі та порятунок потерпілого внаслідок ДТП. Глядачів розважали учнівські колективи команд “Дружин юних пожежників”, а для дітей були організовані різноманітні конкурси та вікторини.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ