Ми у Facebook
19.09.2012, 17:31

Рівненські легкоатлетки встановили два рекорди на всеукраїнських змаганнях [+Фото]

У Рівному на стадіоні "Авангард" відбувся 9-й легкоатлетичний турнір з естафетного бігу, присвячений пам'яті відомого тренера з легкої атлетики Віктора Завацького. Змагання, організатором яких виступив Рівненський Міжнародний економіко-гуманітарний університет ім. С. Дем'янчука, зібрали учасників з 4 міст України.
У турнірі взяли участь чоловічі та жіночі команди вищих навчальних закладів, в яких свого часу працював Віктор Завацький. Зокрема студентські команди Волинського державного університету імені Лесі Українки, Львівського державного університету фізичної культури, Тернопільського державного педагогічного університету, Національного університету водного господарства та природокористування та Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука.

Спортсмени змагалися в естафеті 4 по 100м та 4 по 400м. Також були проведені змагання у бігу на дистанції 800 метрів серед чоловіків.



У підсумку саме жіночій команді МЕГУ вдалося продемонструвати найкращий результат.

У естафеті 4 по 100 дівчата з МЕГУ встановили рекорд турніру із часом 47,8 сек. Друге місце посіли представниці НУВГП, а третє - гості зі Львова.



Ще один рекорд турніру представниці МЕГУ встановили у естафеті 4 по 400м. Час 3:56:08 хв став найкращим показником. Друге й третє місця посіли відповідно студентки НУВГП та ЛДУФК.

А от у чоловічих змаганнях сильнішими виявились представники НУВГП. Вони перемогли на дистанції 4 по 100м, а у дисципліні 4 по 400м стали третіми. Кращими тут виявились студенти зі Львова, а "срібло" завоювали представники МЕГУ.



Цього року турнір отримав й олімпійську підтримку й з наступного року його планують включити до всеукраїнського календаря змагань.



- Вперше під патронатом Національного Олімпійського комітету, - сказав голова обласного відділення Національного олімпійського комітету України Микола Петренчук, - Це дуже вагоме рішення НОКу. Сьогодні ми уже обговорили з керівництвом МЕГУ питання, щоб ювілейні, 10-ті, змагання зробити ще більш представницькими, запросити інші навчальні заклади. Фактично, на такому рівні, це єдині змагання в Україні.

Микола Петренчук відзначив досить високий рівень учасників турніру, серед яких були й учасники чемпіонатів Європи та Світу й, навіть, Олімпійських ігор. Зокрема у команді НУВГП змагалася учасниця Олімпійських ігор у Лондоні Ольга Земляк, а у МЕГУ - Анна Ярощук, яка також змагалася на Олімпіаді, але представляла Дніпропетровськ.

Усі учасники отримали пам'ятні медалі та кубки, а переможці - грошові винагороди.





На правах реклами