Ми у Facebook
20.09.2012, 12:16

Рівненські дослідники проводитимуть експерименти у новій лабораторії

Молоді науковці Рівненщини проводитимуть свої експерименти, досліди та випробовування у спеціальній лабораторії.
Лабораторія гуманітарних Досліджень Рівненської Малої академії наук учнівської молоді запрацювала Рівненському Будинку Вчених. Відтепер обдаровані діти Рівненщини зможуть розвивати та втілювати у життя свої найсміливіші наукові, пізнавальні та навчальні проекти. Кваліфіковану допомогу з боку досвідчених фахівців тут зможуть отримати юні філологи, мистецтвознавці, історики, археологи, правознавці, соціологи, філософи, географи та геологи нашого краю.

Директор Рівненської Малої Академії наук учнівської молоді Олександр Андрєєв розповідає, що лабораторія зможе функціонувати і як конференц-зала, навчальна аудиторія для проведення занять, семінарів та тренінгів.

- Це вже четверта відкрита нами лабораторія, - каже Олександр Анатолійович. - Юні науковці зможуть користуватися інтернет-ресурсом віртуальної бібліотеки Національного університету “Острозька академія” та бібліотечними фондами інших вишів Рівненщини.

За словами заступника голови РОДА Олексія Губанова, важливо, аби дослідження молодих науковців у подальшому втілювалися на практиці.

- Завдяки новітнім технологіям, інтернет-ресурсам, комунікаціям між іншими лабораторіями та навчальними закладами, проводити дослідження тепер можна на більш сучасному та професійному рівні, — каже Олексій Губанов. — Лабораторія гуманітарних досліджень надає обдарованій молоді Рівненщини можливість втілювати свої дослідження та проекти на практиці. Адже усі вони мають спрямовуватись на користь суспільства в цілому.



Спільними зусиллями закладу, учнів та їх батьків, науковців та благодійників поступово формується бібліотека гуманітарних досліджень.

Відкриття гуманітарної лабораторії — це ще один шанс забезпечити реалізацію прав нашої молоді у сфері наукових досліджень, - розповідає начальник управління освіти і науки РОДА Іван Вєтров. - Завдяки цьому ми зможемо детальніше вивчити мистецтво, літературу та історію нашого краю. На дійсних членів МАН ми покладаємо величезні надії і сподіваємося, що вони продовжать цим займатися й надалі. Найближчим часом плануємо відкрити і студентське наукове товариство. Також впровджуються дистанційні форми навчання, аби дослідницька лабораторія була доступна не лише молоді з Рівного, але й з інших районів області.





На правах реклами