Ми у Facebook
20.09.2012, 11:01

Донецький "Шахтар" розпочав боротьбу у Лізі Чемпіонів з перемоги на "Нордшелландом"

"Шахтар", не без проблем, але все ж переміг данський "Нордшелланд" у 1-му турі Ліги Чемпіонів. Долю гри вирішили два голи вірменського півзахисника "гірників" Генріха Мхітаряна. Подарунок донеччанам зробили й суперники по групі - "Челсі" та "Ювентус" зіграли між собою внічию.
Перед матчем із "Нордшелландом" чомусь виникало не дуже хороше передчуття. Безсумнівно, "Шахтар" не на одну голову сильніший за данців, але могли підопічні Луческу перегоріти. У чемпіонаті України "гірники" б'ють усіх "наліво та направо". Проте Ліга Чемпіонів - інший рівень, про що ми могли пересвідчитись вчора під час зустрічі "ПСЖ" - "Динамо".

До того ж висів над "Шахтарем" тягар відповідальності перед уболівальниками за провальний минулий сезон. І ще одним недобрим моментом було те, що в Україні про цей "Нордшелланд" і не чули. Інша данська команда - "Копенгаген" - у розіграші-2010/11 уже показала, що і там також уміють у футбол грати, дійшовши до 1/8 фіналу, де потрапили на "Челсі". Тому могли десь недооцінити суперника.

"Містер" (Луческу - авт.) вирішив перестрахуватися. Румунський фахівець не став гнати "Шахтар" з перших хвилин на ворота суперника. А в основному саме до таких дій донеччан ми звикли у Чемпіонаті України. Очевидно, Луческу хотів таки побачити наживо, як гратиме "Нордшелланд" у новій для нього Лізі Чемпіонів. І про що він би там не розповідав перед грою.

Загалом, можна сказати, що цей матч виграв наставник "Шахтаря". Він перехитрив свого візаві. Луческу цього разу попросив команду додати ближче до завершення тайму. Спрацювало "на відмінно". Данці не витримали такого темпу та пропустили за хвилину до перерви.

У другій половині "гірники" вже діяли у своїй манері. І чим ближче залишалося до фінального свистка, тим втомленішими ставали гості. Не знайшлося у них і свого Мессі (це, якщо пригадати, що "Нордшелланд" перед матчем порівнювали з міні-"Барселоною", так би мовити). Не було останніх пасів у данців. Абсолютно.

У підсумку маємо цілком передбачувану перемогу "Шахтаря" завдяки дублю Мхітаряна. Однак те вищезгадане "не дуже хороше передчуття" якось не зникло. Ну, не переконали "помаранчево-чорні" сьогодні у грі з аутсайдером. Тепер очікуємо, власне, найголовніших матчів цієї групи - з "Ювентусом" і "Челсі".

Самі ж "Юве" та "Челсі" видали феєричну гру. Хоча у першому таймі фани італійців, мабуть, за серце хапалися, коли м'яч після ударів бразильця Оскара двічі залітав у ворота Буффона. Але хвилин за п'ять "б'янко-нері" зусиллями чилійця Артуро Відаля скоротили відставання, а у другому таймі зуміли рахунок зрівняти. Фабіо Квальярела, який на 75-й хвилині вийшов на поле, на 80-й зіграв на межі офсайду, вийшов один-на-один й впевнено переграв Петера Чеха.





На правах реклами