Ми у Facebook
02.10.2012, 16:07

На Рівненщині люди перекрили залізничний переїзд на знак протесту [+Відео]

На кордоні Рівненської та Хмельницької областей мешканці чотирьох сіл вийшли до залізниці, і вимагали, аби їм відновили дію транспортного переїзду через колії.
Рік тому переїзд закрили, аргументували це підготовкою до Євро-2012, мовляв, на цій ділянці будуть їздити швидкісні потяги. Чемпіонат з футболу минув, людям, щоб добратись до своїх городів, треба об'їжджати двадцять кілометрів.

У Петра Головка четверо дітей – і всі 12 років його родина живе лише з землі. Обробляти має чимало - п'ять гектарів. Раніше до городу діставався через переїзд – минуле літо ж довелося їздити через сусідні села.

Таких як пан Петро - ще п'ять сотень. Люди з'їхались на місце переїзду і влаштували мітинг. Вкотре вимагають відновити перетин залізниці. Кажуть, востаннє можновладці обіцяли це зробити ще три тижні тому.

Обласна влада запевняє: самі не проти полегшити життя власникам городів. Так тепер проти чиновників області вже чиновники залізниці.

Залізничники переїзд постійно утримувати не хочуть. Тож до мітингувальників вийшли із новою пропозицією.



За колією майже шістсот гектарів людської землі, обробляти її треба протягом року. Люди на сезонний переїзд не погоджуються – кажуть, таки доведеться перекрити рух залізниці – лише так, вірять, можна вирішити проблему.





На правах реклами