Ми у Facebook
02.10.2012, 16:47

Ветерани рівненського "Авангарду" перемогли львівські "Карпати" [+Фото]

Цієї суботи на поле рівненського стадіону "Авангард" повернулися футболісти, які колись кували славу рівненського футболу, виступаючи за рівненський "Авангард" і, пізніше, за "Верес". Їхніми суперниками стали ветерани львівських "Карпат", які з радістю відгукнулися на запрошення організаторів гри.
В історії західноукраїнського футболу найвищу сходинку, безперечно, посідають львівські "Карпати", що завжди були флагманом цього краю й у різні роки прославляли Західну Україну.

Саме тому перемогти "Карпати" було за честь для кожної західноукраїнської команди. Вдалося це зробити й рівненській ветеранській команді "Авангард-ПАС".

Матч розпочався з атак "Авангарду" й уже в перші десять хвилин гри "Авангарду" вдалося забити. Дальнім ударом у сітку воріт "Карпат" поцілив багаторічний капітан рівненського "Вереса", а нині граючий тренер рівненської "Славії" Сергій Дьомушкін.



Проте львів'яни швидко відповіли - ворота команди "Авангард-ПАС" вразив Анатолій Цебрій, відомий також за виступами у долинському "Нафтовику".

Рівняни не знітились і продовжили грати в атакувальний футбол й одна з таких атак приблизно через 7-8 хвилин принесла успіх. Подачу з флангу точним ударом головою замкнув вихованець клеванського футболу Сергій Гвоздь, який нині є тренером дитячої команди оржівського "ОДЕКа".



Не минуло й хвилини, як "Авангард-ПАС" забив ще раз - влучним пострілом з кута штрафного майданчика відзначився організатор цього матчу та віце-президент міні-футбольного клубу "Кардинал-Рівне" Олег Осуховський.

За такого рахунку команди й пішли на перерву.



"Карпати" сподівалися відігратися у другій половині гри, але всі загрози вдало ліквідовував воротар Ігор Студьоний, що після перерви замінив Андрія Левчука.

А от воротар "Карпат" Федір Красюк діяв не так успішно й не втримав "шкіряного" після удару Сергія Гвоздя й рахунок став розгромним - 4:1.



Миритися з поразкою львів'яни не бажали й заграли активніше. І результат не забарився. Витягати м'яча рівнян змусив Андрій Покладок - чи не найбільша зірка у складі гостей. За часи виступів у "Карпатах" та інших українських клубах зіграв понад 100 матчів і забив 62 м'ячі. Нині відомий гравець тренує львівський аматорський клуб "Галичина".



Хвилин за десять рівнянин Сергій Гвоздь оформив хет-трик, втретє вразивши ворота "Карпат".



Але згодом у рівненські ворота був призначений пенальті, який реалізував Анатолій Цебрій.



До завершення гри команди ще раз обмінялись голами - на точний постріл Горислава Літвінчука, футболіста-аматора, що нині є президентом ФК "Славія", влучним та ефектним пострілом під поперечину відповів все той же Андрій Покладок.



Відзначимо також, що у складі "Карпат" на полі з'являвся Роман Лаба, який свого часу був головним тренером рівненського "Вереса".



Гра завершилася перемогою "Авангарду" 6:4 й дружніми обіймами гравців, яких з трибун вітали вдячні уболівальники.






На правах реклами