Ми у Facebook
03.10.2012, 14:12

Рівнян безкоштовно навчатимуть мистецтву східної каліграфії [Анонс]

Зображення слова на папері - це не просто письмо, а вид мистецтва, яке виникло у Китаї. Навчитися східному мистецтву каліграфії рівнянам пропонують у Рівненській державній обласній бібліотеці, де відбудеться майстер-клас художниці-каліграфістки Світлани Власової.
Каліграфія – це мистецтво зображення слова. Щось середнє між малюнком та письмом. Виконані на аркушах паперу чи на шовку ієрогліфи виконують функцію картин – передають сюжет та приносять естетичне задоволення.

У первісних культурах поняття "писати" та "малювати" були ідентичними. Інформацію передавали не букви і слова, а картинки, які згодом трансформувались з зображень тварин і предметів до символічного їх позначення спрощеними знаками.

У східних народів такими знаками стали ієрогліфи, що являють собою поєднання письма та живопису, слова і малюнка, поняття і його умовного позначення.

Каліграфія виникла у Китаї, оскільки там написане цінилося куди більше сказаного, мистецтво написання слів старанні та терплячі китайці довели до досконалості.

Мистецтвом каліграфії досконало володіє й рівненська художниця, ілюстратор книг, викладачка кафедри дизайну університету "Україна", лауреат першої премії мистецької акції "Quickpics" (Санкт-Петербург, Росія, 2008) Світлана Власова.

Майстриня, що працює у техніках "живопис", "графіка", "фотографія", "декоративно-прикладне мистецтво" (кераміка, вітражі, біжутерія) та "колаж", проведе для рівнян безкоштовний майстер-клас зі східної каліграфії.

Він відбудеться 4 жовтня о 15.00 у відділі обслуговування користувачів документами з мистецтва Рівненської державної обласної бібліотеки(3-й поверх).

Окрім майстер-класу відвідувачі зможуть переглянути виставку графіки Світлани Власової "24 візії".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ