Ми у Facebook
04.10.2012, 13:34

Легендарний Міхаель Шумахер залишає "Формулу-1"

Пілот команди "Mercedes" Міхаель Шумахер оголосив про завершення кар'єри у "Формулі-1" по закінченні поточного сезону. Про це заявив сам багаторазовий чемпіон світу 4 жовтня перед стартом Гран-прі Японії.
Семиразовий чемпіон світу з автоперегонів у класі "Формули-1" Міхаель Шумахер оголосив про те, що по завершенні сезону 2012 року завершить кар'єру.

- Я вирішив залишити "Формулу-1" в кінці сезону, хоча ще здатний боротися з кращими пілотами у світі, - повідомив пілот команди "Mercedes" Міхаель Шумахер. - Це робить мене гордим, і це одна з причин, через які я ніколи не шкодував про своє повернення. Я можу бути задоволений своїм виступом і тим фактом, що я послідовно підвищував свій рівень під час останніх трьох років. Але в якийсь момент настає час сказати "До побачення!".

43-річний Шумахер провів у "Формулі-1" 19 сезонів, взяв участь у 297 гонках, здобув 91 перемогу і 155 разів піднімався на подіум. Міхаель 7 раз ставав Чемпіоном світу й є володарем багатьох рекордів у "Формулі-1".

До команди "Mercedes" Міхаель виступав за "Джордан", "Бенеттон" та "Феррарі".

Нагадаємо, що легендарний німецький гонщик уже оголошував про завершення кар'єри у кінці 2006 року, але повернувся в "Формулу-1" у сезоні 2010 року. Виступаючи за "Mercedes", пілот не виграв жодних перегонів. У нинішньому сезоні семиразовий чемпіон світу піднімався на подіум тільки одного разу, зайнявши третє місце на Гран-прі Європи у Валенсії.





На правах реклами