Ми у Facebook
09.10.2012, 15:30

У рівненському театрі поставлять невідому версію гоголівського "Ревізора" [+Фото]

У Рівненському облмуздрамтеатрі триває робота над постановкою легендарної п'єси Миколи Гоголя "Ревізор". Під керівництвом лауреата Шевченківської премії, режисера Олександра Дзекуна провідні актори театру планують завершити роботу над п'єсою до кінця жовтня.
Олександр Дзекун працює з п'єсами Миколи Гоголя вже не вперше. Рівненська постановка "Ревізора" стане третьою в творчому доробку режисера.



— Вперше ставив "Ревізора" в Саратовському театрі, коли мені було 30 років. Вдруге — в 50 років уже в Донецьку, — зізнався Олександр Дзекун. — А зараз наважився на третю, завершальну спробу. Колеги-режисери питають: "Навіщо? Що ще ти можеш сказати третьою постановкою?" А я переконаний, що творчість Гоголя глибока і невичерпна. Одна останньою постановкою хочу поставити крапку. Принаймні для себе.



Тому презентуватимуть рівненському глядачу незвичну версію вистави. Адже творча група не тільки глибоко дослідила твір, а й додала інсценізацію раніше невідомих сцен з твору, які колись викинув сам автор. Власне, тому вистава буде досить тривалою — більш ніж три години. Головних героїв гратимуть зірки Рівненського театру. Заслужений актор України Віктор Янчук перевтілиться в гоголівського Городничого, а Станіслав Лозовський зіграє Хлестакова.

— На головну роль розглядали багато претендентів. Був навіть актор з Житомира, який дуже підходив по зовнішності. Однак йому забракло досвіду для такої роботи, тому зупинились саме на кандидатурі Станіслава.



Оригінальними обіцяють зробити декорації і костюми вистави, хоч це обійдеться театру недешево. Зараз триває напружена робота над виставою, у якій задіяний майже весь чоловічий акторський склад театру. А оцінити нову постановку глядачі зможуть вже 25 жовтня на відкритті театрального сезону в Рівному. За задумом "Ревізор" має бути не менш успішним за попередню рівненську роботу режисера — "Берестечко".





На правах реклами