Ми у Facebook
16.10.2012, 10:38

У рівненському кінопалаці "Україна" відкрили... "шпаківню" з книжками [+Фото]

У Кінопалаці "Україна" відбулося урочисте відкриття книжкової полички у рамках Всеукраїнської ініціативи "Додай читання". Відтепер маленьким відвідувачам кінотеатру не доведеться обирати між книгами та фільмами, адже відтепер у кінотеатрі є книжкова поличка з дитячою літературою.
Стилізована під шпаківню мобільна поличка "прописалася" у фойє кінотеатру в рамках Всеукраїнської ініціативи "Додай читання".

Ідейним натхненником акції, що стартувала ще у травні 2012 року, стала дитяча письменниця Євгенія Пірог. Для Євгенії це не перший проект всеукраїнського значення: у квітні 2012 її попередня ініціатива, "Срібна читацька книга", здобула відзнаку Національної книги рекордів України як "Художня ілюстрована книга, створена 360 дітьми" (до її написання долучилося також 60
дорослих).

Ідея "Додай читання" проста: прищепити дітям любов до читання; щоб книги не асоціювалися у них з чимось примусовим та нудним. Для цього популяризацію літератури "зодягнули" у привабливу "обгортку".



У місцях, де діти проводять своє дозвілля, розміщуються яскраво оформлені книжкові полички, наповнені цікавою дитячою літературою і малюки мають можливість "додати" до свого традиційного дозвілля ще й читання.

Загалом в Україні функціонують уже 14 таких поличок, дві з яких - у Рівному. Одна, з якої все розпочалося, у ПДМі, а друга - "Кінопалаці "Україна".



Сьогодні ініціатива так "розрослася" у нашому місті, що її партнерами вже стали багато рівненських організацій, компаній та фірм. Підтримали акцію й приватні особи, серед яких письменники, школярі і їх батьки, бібліотекарі, журналісти і художники…



Наприклад, дизайн "шпаківні-полички", що тепер стоїть у кінотеатрі, вигадав та втілив юний художник Стас Мельничук, вихованець Рівненського навчально-реабілітаційного центру "Особлива дитина".

Окрім Стаса та Євгенії Пірог на урочистому відкритті були присутні: автор книжок для дітей, партнер ініціативи Сергій Гридін, партнер та координатор проекту "Література.rv" Марк Оплачко, бібліотекар ПДМу Марія Ющук, бібліотекар Рівненської державної обласної бібліотеки Юлія Ковальчук та інші гості.

За півроку існування ініціативи, книжкові полички, крім нашого міста, "оселилися" у Львові, Києві, Тернополі та Івано-Франківську і на цьому автори проекта зупинятися не збираються.



Просто на церемонії відкриття Євгенія Пірог повідомила, що незабаром у Рівному з'явиться ще одна шпаківня - у кафе-кондитерській "Мелін".





На правах реклами