Ми у Facebook
17.10.2012, 19:28

У Рівному на виборах ректора "водника" переміг Микола Сорока [+Фото]

Екс-губернатор Рівненщини Микола Сорока, що до останнього часу обіймав посаду виконуючого обов'язки ректора Національного університету водного господарства та природокористування, офіційно позбувся приставки "в.о.".
Так вирішила більшість трудового колективу університету, що підтримала Миколу Петровича на виборах ректора.

У актовій залі НУВГП, що знаходиться на 4-му поверсі головного корпусу, яблуку ніде було впасти. Працівники університету зібралися на конференцію трудового колективу, головним питанням якої було обрання ректора.

Власне вибір у представників колективу був не великий, адже окрім Миколи Сороки на посаду ректора не претендував ніхто... Тож вибирати люди могли хіба що між "за" та "проти".

Якщо обрання президії конференції та лічильної комісії здійснювалося простим підняттям вгору мандатів, то власне вибори ректора відбулися з усіма ознаками демократичності.

Обирали ректора таємним голосуванням, вкидаючи бюлетені у скриньки, які розташували на сцені актової зали. У бюлетенях було дві графи - "за" та "проти", навпроти яких виборці й ставили позначку.

Із 360-ти представників колективу "водного", які мали право голосу, на конференцію прийшли понад 95 відсотків.

Свої бюлетені отримали 345 виборців, й згідно із підсумками голосування майже 80% колективу кандидатуру Миколи Сороки підтримали. 59 чоловік з колективу сказали Миколі Петровичу "Ні!", а ще 5 бюлетенів були визнані недійсними.

Власне це волевиявлення стало рекомендацією трудового колективу Міністерству освіти, науки, молоді та спорту України призначити ректором НУВГП саме Миколу Сороку.






На правах реклами