Ми у Facebook
26.10.2012, 11:44

Ліга Європи: "Дніпро" на своєму полі здолав італійський "Наполі"

З усіх суперників "Дніпра" по групі Ліги Європи саме ім’я "Наполі" звучало найбільш грізно. І хоча ті, хто уважно слідкує за італійським клубом, заздалегідь прогнозували, що неаполітанці гратимуть у цьому турнірі не зовсім основним складом, і розгром від ПСВ лише підтвердив ці прогнози.
Однак, до команди, що йде другою в італійському чемпіонаті, ставлення було дуже обережним. Так само й ажіотаж серед глядачів був не меншим, аніж на матчі з голландцями місяць тому - 30 тисяч квитків розлетілися ще до відкриття кас.

Тим не менш, "Дніпро" довів, що боятися нікого не збирається і рішуче налаштований вирішувати поставлені завдання без огляду на статус суперника. При чому довів з перших секунд: минула лише хвилина гри, а господарі вже були попереду! Подача Ротаня зі штрафного завершилася влучним ударом Федецького, який виявився найспритнішим у карному майданчику Розаті. А отримавши перевагу, "дніпряни" продовжили диктувати свої умови італійцям, не віддаючи ініціативи суперникові.

Не знайшовши достойної відповіді по грі, італійці стали реагувати грубощами. А зрозумівши, що турецький арбітр не надто налаштований боротися із цим роздачею карток, до жорстких стрибків у ноги вони додали ще й відверті удари в обличчя. І після того, як такі моменти Хюсеїн Гечек оцінив лише попередженнями, українцям не лишилося нічого іншого, як ще раз підтвердити свою перевагу саме в ігрових моментах.

Відповідь "Дніпра" відбулася одразу ж по завершенні найбільшої сутички першого тайму. Не встиг ще Мандзюк, з грубого фолу проти якого і почалася штовханина, повернутися на поле після надання допомоги, а господарі вже розіграли штрафний, і після штовханини Матеус проштовхнув м’яча до сітки!

Розуміючи, що перевага господарів є беззаперечною, Вальтер Маццаррі в перші хвилини після перерви ввів у гру своїх зіркових виконавців - Кавані та Пандєва. І справді, на кілька хвилин ініціатива перейшла до неаполітанців, і навіть дійшло до того, що ворота Лаштувки стійка одного разу врятувала. Але Рамос відповів виходом Калініча, і за кілька хвилин вже хорват організував Федецькому момент, який так само стійкою завершився. Але "Дніпро" обертів не збавив, і за мить зусиллями Джуліано все ж довів рахунок до розгромного.

Дещо зіпсував загальне враження той же турецький арбітр, який знайшов привід поставити пенальті в українські ворота, при цьому продовжуючи ігнорувати хамство з боку італійців. Але навіть пропущений м’яч не збив "Дніпро" з власного ігрового плану, і реальних шансів повторити невдачі на зразок ліберецької сьогодні вже не було.

Тож, як би неймовірно це не звучало ще якихось два місяці тому, "Дніпро" завершує перше коло групового турніру Ліги Європи зі 100% результатом! Після нічиєї ПСВ та АІКа відрив від третього місця складає вже 5 очок, і тепер питання виходу до європейської весни виглядає майже вирішеним. Звичайно, самим гравцям про це ще думати рано, а от вболівальники сьогодні можуть без задніх думок святкувати: тріумфальне повернення "Дніпра" до Європи продовжується!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ