Ми у Facebook
06.11.2012, 10:48

У Києві триває мітинг під ЦВК (оновлюється) [+Фото]

Центральна виборча комісія визнала вибори в п'яти округах такими, що відбулися з порушеннями законодавства й прийняла рішення про проведення повторних виборів. Водночас опозиція з таким рішенням не згодна й має намір боротися й за інші округи. Мітинг, що розпочався у понеділок під ЦВК, триває.
Згідно із рішенням ЦВК, повторні вибори відбудуться у 94-му окрузі (Київська область), 132- му (Миколаївська область), 194-му та 197-му (Черкаська область) і 223-му окрузі (Київ) такими, що відбулися з порушеннями законодавства.

Лідери "Батьківщини", "УДАРу" та "Свободи" заявили, що домагатимуться визнання перемоги опозиційних кандидатів на інших спірних округах або повторних виборів на них, зокрема у 11-му та 14-му окрузі на Вінничині.

Боротися проти фальсифікацій виборів продовжують не лише політики, а й люди, що прийшли у понеділок на мітинг під стіни ЦВК.



Вистоявши весь день, близько 200 чоловік простояли біля ЦВК, навіть не зважаючи на дощ.

Як повідомляє "Українська правда" з посиланням на Gazeta.ua, о 23:30 виникла сутичка між бійцями спецпідрозділу "Беркут" та учасниками мітингу, оскільки чоловіки намагалися поставити намет. Серед протестуючих були депутати В`ячеслав Кириленко, Андрій Кожем'якін, Роман Забзалюк, Олександр Чорноволенко.



О 1:00 до табору приїхали лідери опозиції Віталій Кличко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок.

За пів години лідери опозиції роз'їхалися. Останнім пішов Арсеній Яценюк.

"Завтра в 8:00 ранку маю бути в Верховній Раді. Сюди приїду в 11:00" — сказав Арсеній Яценюк.

В цей час, біля табору на лавку виставила чотири трилітрових банки з чаєм киянка Лариса, яка живе навпроти ЦВК.

Близько 4:00 Більшість учасників мітингу ховалися в переході до метро Печерська. Люди сиділи на сходах, час від часу мінялися з тими хто мокнув під стінами ЦВК.



"До нас завтра має приїхати допомога з різних міст. Я точно знаю що з Івано-Франківщини три автобуси їдуть. З Первомайська мають приїхати, Донецька", - розповіла одна з мітингувальниць.

"Ми будемо точно стояти до кінця, це злочинна влада. Я була спостерігачем в Івано-Франківську. Коли ми здавали з дільниці протоколи, за "регіоналів" проголосувало 50 чоловік з 3000 виборців, а в окружній комісії вже 150. Це несправедливо", — додала вона.

Наразі, як пише у своєму twitter журналіст бюро журналістських розслідувань "Свідомо" Максим Опанасенко, кількість людей біля ЦВК збільшується.

Об 11.00 очікується виступ лідерів опозиції Олега Тягнибока, Арсенія Яценюка та Віталія Кличка.

Люди продовжують приходити під ЦВК. Як пише зазначив у twitter
користувач Андрій Баштовий, людей уже більше тисячі.



За інформацією з twitter біля ЦВК уже виступили Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок. Зараз виступає Віталій Кличко.

Відео користувача youtube UAINFORG з виступу Арсенія Яценюка:



Як повідомляють через twitter учасники мітингу, прості кияни приходять до ЦВК підтримувати мітингувальників, приносять їм харчі й гарячий чай. Деякі пропонують розташовуватися на ніч у їхніх квартирах.

Як повідомляє "Українська правда", опозиція оскаржила рішення ЦВК про перевибори у 5 проблемних округах. Про це на вечірньому мітингу під ЦВК один із лідерів опозиції Арсеній Яценюк.

"Ми подали до суду на ЦВК з вимогою скасувати рішення ЦВК про перевибори на 5 округах", - сказав Яценюк.

"Ми вимагаємо перерахувати всі бюлетенів і встановити результати виборів. Вимагаємо взяти калькулятор перерахувати результати і встановити переможців від опозиції на 13 округах", - додав він.

Він додав, що сьогодні ЦВК і Верховна рада "всі перелякані".

"Вони грають в пінг-понг. ЦВК спершу просить Верховну раду про перевибори у 5 округах. А тоді Верховна рада так само зіграла в пінг-понг і так само передала це рішення ЦВК. Вони бояться перевиборів, вони знають що їх програють", - сказав він..

"Ні ЦВК, ні Рада не прийняли рішення про перевибори. Рішення про перевибори не існує", - наголосив Яценюк.

Мітинг під ЦВК триває.

Фото з мережі twitter
Фото з мережі twitter


Учасники мітингу з Києва повідомляють, що станом на 21.45 біля ЦВК залишається близько сотні людей. Більшість з мітингувальників залишили площу перед ЦВК після виступу лідерів опозиції.

Ті, хто залишився, планують тут ночувати, й чекають "підкріплення" - уболівальників "Динамо" (Київ), що мають приєднатися до протестуючих після гри "Динамо" - "Порту".

Портал OGO.ua і надалі слідкуватиме за ситуацією біля ЦВК.





На правах реклами