Ми у Facebook
06.11.2012, 15:28

Міліція замовила виготовлення прав у ЄДАПСу, який заробив уже 1,3 мільярда

Міністерство внутрішніх справ України 30 жовтня уклало угод з консорціумом «ЄДАПС» на виготовлення бланків на пластиковій основі на суму 113,26 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».
МВС замовило 240 тисяч бланків водійських прав і 300 тис. свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу по 199 грн/шт. та 60 тис. дозволів на носіння та зберігання зброї - 105,6 грн/шт.

Ці ціни значно вищі від тих, за якими «ЄДАПС» раніше продавав бланки. За словами уповноваженого iз дерегуляції Михайла Бродського, в 2011 році вартість виготовлення ЄДАПСом водійського посвідчення становила 120 гривень, водночас «вартість пластикової банківської картки, що має вищий ступінь захисту, ніж бланк посвідчення водія, становить від 8 до 26 гривень».

МВС обрало «ЄДАПС» постачальником з неконкурентної процедури закупівлі «в одного учасника», оскільки за даними реєстру ліцензіатів Міністерства фінансів тільки цей консорціум має ліцензію на виготовлення цих бланків.

Із 2008 року «ЄДАПС» отримав державні підряди на суму щонайменше 1,33 млрд грн, інформує сайт nashigroshi.

До речі, власником консорціуму ЄДАПС, монополіста з виготовлення голограм в Україні, є Василь Грицак, який постійно лобіює інтереси ЄДАПС у Верховній Раді України.

Довідка Вікіпедії
Грицак Василь Миколайович (народився 17 лютого 1961, с. Гориньград II, Рівненський район, Рівненська область) — український політик, генерал-лейтенант міліції, кандидат юридичних наук, доцент. Депутат ВР України, член фракції Партії регіонів (з 11.2007), член Партії регіонів, член Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності (з 12.2007), голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення і парламентського контролю за діяльністю органів виконання покарань (з 01.2008).

Рідний брат Василя - Микола Грицак - балотувався у народні депутати як самовисуванець по 152 одномандатному виборчому округу (з центром у м. Рівне).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ