Ми у Facebook
07.11.2012, 10:18

У Рівному презентували колекцію з тисячі монет зі 183 країн світу [+Фото]

Унікальну виставку в Рівненському обласному краєзнавчому музеї презентував видавець та телеведучий Віктор Данилов. У експозиції зібрані більше тисячі монет зі 183 країн світу. Серед них і рідкісні грошові одиниці екзотичних країн.
Як розповів на відкритті виставки Віктор Данилов, захоплення подорожами та нумізматикою у нього з'явилось ще в дитинстві.




Фоторепортаж





— Ще будучи школярем, копав удома город і знайшов кілька монет часів Австро-Угорської імперії. А пізніше і Царської Росії, — зізнався автор виставки. — Тоді ж завдяки старанням свого шкільного вчителя захопився географією. У процесі підготовки до олімпіад він змусив мене вивчити всі столиці країн світу, вулкани та інші тонкощі географії. Пізніше через роки два захоплення поєднались. Я подорожував країнами світу та привозив звідти монети, вазочки та ще деякі сувеніри. Поступово зібралась чимала колекція не тільки країн, а й монет. Тому я став просити друзів про "монетні" гостинці з різних країни. Обмінював монети за оголошенням. Втім, фанатом чи професіоналом нумізматики не став. Зупинився на рівні захоплення.




Фоторепортаж


Сьогодні в колекції нумізмата налічується більше тисячі монет зі 183 країн світу. На виставці в краєзнавчому музеї представлено по кілька монет з кожної країни, переслідуючи принцип якомога більшого географічного представлення. Однак колекція насправді значно більша і налічує понад тисячу монет. Експонати відносяться до різних історичних періодів — від XVIII століття до сучасності та виготовлені з найрізноманітніших металів.

Продавати колекцію чи передавати її нащадкам Віктор Данилов не планує. Налаштований передати її музею. Зокрема перші експонати монети та банкноти різних країн він передав під час відкриття авторської виставки.




Фоторепортаж

Окрім монет, на виставці представлять також й інші речі з різноманітних країн світу. Додатком до нумізматичної колекції стане частина світлин з персональної фотовиставки “50 країн Віктора Данилова”, яку нещодавно відкрили у ресторані готелю “Мир”, а згодом перемістили до ТЦ “Злата Плаза”. Таким чином, різноманітність захоплень Віктора Данилова дозволила організаторам показати не лише монети, але й розширити виставку в темі географії. Тим, хто цікавиться подорожами та географією, цікавими також будуть і автентичні вази, які представлять на виставці з різноманітних країн, також з колекції Віктора Данилова.





На правах реклами