Ми у Facebook
14.11.2012, 14:12

На Рівненській АЕС підключили енергоблок №2 до енергосистеми після ремонту

14 листопада о 12:10 енергоблок №2 (ВВЕР-440) Рівненської АЕС підключено до енергосистеми країни після завершення планово-попереджувального ремонту.

На енергоблоці продовжуються операції за Програмою пуску та виведення енергоблоку на номінальну потужність. Наразі триває планове підвищення потужності. О 12:30 потужність енергоблоку сягнула 80 МВт.

За минулу добу енергоблоками Рівненської АЕС вироблено 55,0 млн. кВтг електроенергії, з початку місяця – 694,8 млн. кВтг електроенергії, з початку року – 14 млрд 921,9 млн кВтг електроенергії.

Порушень меж і умов безпечної експлуатації не було.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на РАЕС і прилеглій території не змінювався й перебуває у межах діючих норм.

Довідково:

Середній планово-попереджувальний ремонт енергоблоку №2 тривав з 6 вересня впродовж 70 діб.

Під час ремонту виконано:
перевантаження ядерного палива; середній ремонт реактора; капітальний та поточний ремонти турбін; середній та капітальний ремонти генераторів; капітальний та поточні ремонти парогенераторів; поточний ремонт компенсатора об’єму; капітальні та поточні ремонти головних циркуляційних насосів.

Також виконано низку понадрегламентних робіт, спрямованих на підвищення безпеки, серед яких: модернізація програмно-технічного комплексу систем нормальної експлуатації енергоблоку; модернізація системи автоматичного управління, релейного захисту та автоматики резервних дизель-генераторних електростанцій, включаючи систему збудження енергоблоку; заміна ділянок трубопроводів систем технічної води відповідальних споживачів енергоблоків №№1, 2.

Про це повідомили з Управління інформації та зв’язків з громадськістю Рівненської АЕС.





На правах реклами