Ми у Facebook
20.11.2012, 16:15

Цигарки зі страшними фото та написами вже у Рівному [+Фото]

Фотографії пошкоджених нікотином та смолами органів, хворих людей тепер друкують на всіх пачках цигарок. Наразі у магазинах Рівного продають як старі запаси, на яких є лише словесні попередження, твк і нові і зі словесним, і з візуальним попередженням.
Першими у Рівному зміни дизайну та страшні фото помітили продавці сигарет. На думку деяких з них, зміни нічого не дадуть. Такі висновки люди роблять на основі реакції покупців.

- Та що хочете там ставте, все одно купувати будуть, - припускає продавець відділу алкоголю та сигарет одного з магазинів Рівного Лілія. - Люди майже не реагують. Купують, дивляться, кладуть у кишеню.

Як Рівне зустріло заборону реклами тютюну

Іншої думки психологи. Візуальна інформація про наслідки куріння, на думку фахівців, таки відіб'є бажання курити хоча б у початківців.

- Більшість інформації, до 70 відсотків, людина сприймає візуально, - позповіла виданню 20 минут практикуючий психолог Наталія Гаєвська. - Тому чіткі зображення з конкретними наслідками тютюнопаління матимуть свій вплив. Не одразу, звичайно, а поступово. Особливо це стосується курців, які мають незначний стаж, і початківців. Такий візуальний вплив, навіть якщо людина стверджує протилежне, викликатиме відразу. Щодо тих людей, хто палить багато років, то і їм ці фотографії допоможуть. Люди, можливо, почнуть менше палити.





Що змусить рівнян відмовитись від куріння [ОПИТУВАННЯ]

Проте у затятих курців, на думку фахівця, може спрацювати ефект заміщення. Тобто одну погану звичку, яка їх почне лякати, змінять на не менш шкідливу. Приміром, почнуть більше пити, бо ж причина "схильностей" не лише фізична, а й психологічна. Проте загальний результат нововведення, на думку пані Гаєвської, буде позитивним.





Чому ніяк не схвалять страхітливі малюнки на цигарках?

Нагадаємо, по-новому оформлювати пачки з цигарками ще у 2009 році вирішив Кабмін. Рішення було спрямоване на інформування населення про небезпеку тютюнопаління та можливі наслідки. Зрештою, такі фотографії вже роками розміщують на сигаретних пачках за кордоном.






На правах реклами