Ми у Facebook
28.11.2012, 12:22

Пологи у воді безпечні для мам та дітей

Поки у Рівному лише готуються до пологів у воді, у Чернігові ця практика набуває все більшої популярності.
В одному із пологових залів Чернігівського пологового будинку породіллі тепер можуть відволікатися теплою водичкою від болісних переймів. Лікарі запевняють: так і природніше, і зручніше, і зовсім без ризику для здоров’я і немовляти, і мами.

— Жінка знаходиться у ванні з теплою водою найболючіший період переймів аж до потуг. Потім пологи відбуваються звичайно. Тобто дитинка народжується не у воду. Це так звана гідротерапія: тепла вода чудово знімає біль, розслабляє гладкі м’язи, тому жінка почувається краще, — каже Катерина Савоста, завідуюча пологовим відділенням. — Гідротерапія — один із методів немедикаментозного ведення пологів. Намагаємося зробити цей процес максимально природним, пише www.gorod.cn.ua.

Лікар запевняє, що такі пологи показані 90% жінок, тобто усім, у кого нема якихось серйозних патологій вагітності. Процедура абсолютно безпечна. Спостерігають за майбутніми мамами увесь час.

На незвичайні пологи бажаючих є чимало.

— Це другі мої пологи. Днсять років тому, коли народжувала першого синочка, про такі умови ніхто не говорив взагалі. Все, як при Союзі: величезні зали, про знеболення і не йшлося. У ванній переносити перейми значно легше. Біль, звичайно, не весь зняло, і це нормально, але десь на третину боліло менше. Думаю, варто пробувати такі пологи. Я от ні хвилини не вагалася, довірилася лікарям! — каже 35-річна Ірина.



Її донечка Софійка з’явилася на світ абсолютно здоровою: 3,440 кг, 53 см. І мама, і дитинка почуваються чудово.

Тим часом в оновленому Рівненському перинатальному центрі кожен другий пологовий зал буде спеціально обладнаний для народження немовлят у воді.





На правах реклами