Ми у Facebook
29.11.2012, 14:29

Чи доїдуть до Рівного тролейбуси-гібриди

Привезти у Рівне тролейбуси, які можуть їздити і без контактної мережі, міська влада планувала ще у липні минулого року. Та поки грошей на самі гібриди не назбирали, для них готують дорогу.
Як розповів начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій МИРОНЮК, ідею про нові тролейбуси у Рівному не забули. За його словами, міський голова навіть виїжджав на завод, який готовий взятися зробити такий транспорт.

— Питання впирається в кошти. Сьогодні не фінансуються ті програми, які затверджені, не йдуть проплати за виконані роботи. Без коштів ці побажання реалізувати неможливо, — констатував пан Миронюк.

Тим часом, для потенційного пуску цих самих тролейбусів готують дороги. За словами начальника міського управління житлово-комунального господарства Івана ГЕМИ, нині триває ремонт на вулиці Коновальця.

— Ремонт проходить між вулицями Черняка та Мельника й триватиме орієнтовно до Нового року. У планах розширити дорогу, аби з часом можна було пустити по ній тролейбус, який їздитиме без контактної мережі. Частину вулиць його потенційного маршруту уже відремонтували, решту — зробимо наступного року. Таким чином цей тролейбус має сполучити мікрорайон "Північний" і кладовище "Нове", — розповів Іван Гема.

Нагадаємо, суть новації у тому, що у звичайні тролейбуси буде вмонтований невеличкий дизельний двигун, який дозволятиме рухатися деякий час без обладнаних ліній. Минулого року виготовити такі гібриди були готові на автомобільному заводі "Богдан", що в Луцьку. Попередньо один такий тролейбус на заводі тоді оцінили у два мільйони гривень.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
У Рівному з’являться тролейбуси-гібриди
Що думають рівняни про окрему зупинку тролейбусів і маршруток біля ринку [+Фото]
У Рівному можуть з'явитися ще чотири чеські тролейбуси

Для обговорення у коментарях:
А ЯК ВИ СТАВИТЕСЯ ДО ПОЯВИ У РІВНОМУ ГІБРИДНИХ ТРОЛЕЙБУСІВ?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ