Ми у Facebook
29.11.2012, 16:11

Кому допомагають працювати рівненські "дочки"?

Погасити борги перед податковою одного з комунальних підприємств вимушена міськрада Рівного. 2,5 мільйона гривень податків заборгувало КАТП-1728.
Як пояснив міський голова Рівного Володимир ХОМКО, ці борги виникли кілька років тому. Мова йде про період, коли різко підняли платіж за розміщення відходів на сміттєзвалищі, а тариф за збір сміття — ні. Це й стало причиною утворення боргу.

— Сьогодні КАТП-1728 вийшло на такий рівень, що вперше за останні роки має незбитковий баланс, — наголошує мер. — Але в нього є обтяжуючі борги, які тягнуться ще десь з 2003 року. Якщо прийняти рішення погасити той попередній податковий борг, то підприємство зможе далі працювати нормально. Зараз воно функціонує саме завдяки дочірньому підприємству, яке ми для нього створили. Якби його не було, арештували б усе майно і працювати було б неможливо. Щойно борги оплатяться, потреба у "дочці" відпаде.

За словами Хомка, така практика використання "дочок" випробовувалась вже на водоканалі. Тоді усі рахунки підприємства були арештовані на вимогу "Рівнеазоту". Тож доки не реструктуризував борги і не погасив їх, користувався рахунками дочірнього підприємства.

— Інша справа з ЖКП, — продовжив Володимир Хомко, маючи на увазі закриття двох житлово-комунальних господарств минулого року, що викликало чималий резонанс. — Проблема у тому, що борги комунального підприємства ми мусимо сплатити. Саме тому я проти комунальних підприємств. Бо якщо підприємство приватне, борги — це його проблеми. Якби ЖКП "Паркове" і "Центральне" працювали, як КАТП-1728, тобто зменшували потроху борги, можна було б про щось говорити. А так вони їх тільки нарощували. Якби ми не припинили їх діяльність, шукали б додаткові 1,5 мільйона цього року в бюджеті на сплату їх боргів. А так ми це зупинили.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
За кубометр сміття — 19,26 грн
Звідки борги в “Рівнеоблводоканалу”?
У Рівному закриють два "мертві" ЖКП. На прикметі ще два





На правах реклами