Ми у Facebook
01.12.2012, 11:52

Рівнянам на майдані нагадають про СНІД [Анонс]

У суботу, 1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, на майдані Незалежності у Рівному відбудеться акція "Зупинися - подумай про майбутнє".
Більшість людей думають, що проблема СНІДу їх не стосується. Думають, поки вірус, який повільно вбиває тисячі людей у світі, не торкнеться їх самих чи їхніх рідних.

- Головна мета акції "Зупинися – подумай про майбутнє!" - привернути увагу жителів Рівного до проблеми ВІЛ-захворювання та боротьби з хворобою, - говорить співорганізатор акції, голова Рівненської молодіжної громадської організації "Фундація регіональних ініціатив" Олексій Сидорець. - Ця проблема стосується не лише тих, хто хворіє на СНІД - вона стосується кожного. Недарма хвороба ВІЛ/СНІД визнана епідемією ХХІ століття.

За словами Олексія Сидорця, в Україні, за даними статистики, щодня фіксують 48 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією. Також, у нашій країні найвищий ступінь поширеності ВІЛ/СНІД серед країн Східної Європи і Центральної Азії. Серед дорослого населення він становить 1,1%.

Як зазначили організатори, акція розпочнеться на майдані Незалежності 1 грудня о 15.00.

ПИТАННЯ ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ:
Як Ви ставитеся до проблеми СНІДу? Та як, на Вашу думку, можна найефективніше запобігти поширенню СНІДу? (Відповідь залишайте у коментарях)





На правах реклами