Ми у Facebook
02.12.2012, 16:38

У Рівному на "Духовці" експериментують з мистецтвом [+Фото]

У неділю у Рівному триває фестиваль актуального мистецтва "Духовка-2012". Фестиваль відбувається уже вп'яте, але як і у минулі роки організатори "Духовки" продовжують експериментувати та дивувати гостей новими мистецькими сюрпризами.
Душевна музика, театральні вистави, зустрічі з цікавими людьми та креативні майстер-класи - все це та багато іншого підготували для гостей організатори фестивалю "Духовка".

- По-перше, цьогорічна "Духовка" особлива тим, що вона відбувається взимку, а раніше фест був влітку, - розповідає один з організаторів фестивалю Павло Осіпов. - По-друге, фестиваль направлений на особистісний духовний внутрішній розвиток, тому у нас в програмі є лекції з езотерики, з вегетаріанства, а гурт "AtmAsfera" обіцяє почитати мантри та готує якісь барабанні "штуки". До того ж приємно що, до нас уже приїжджають гурти, що відомі на всю Україну. У перший день фестивалю до нас завітав гурт "Гапочка" з Києва.



Окрім музичних новинок, були й новинки театральні.

- Відбулася прем'єра вистави "Міст", - зазначив Павло Осіпов. - Це режисерська робота Владислава Красікова. Якщо ви бачили "Кисень", то це зовсім інша за змістом постановка. Тут більш класичний театр, й психологічна п'єса від якої сльози навертаються на очі. Викликає дуже багато емоцій.



Загалом, за словами Павла Осіпова, наповнення фестивалю виявилося не таким, яке планувалося влітку, але від того не менш цікавим.



- Ще одна новинка - окрема кімната для майстер-класів, - говорить Павло Осіпов. - Це зроблено для того, щоб людина, яка приходить на фестиваль, мала можливість обрати, куди їй піти. Слухати якийсь виступ чи йти на майстер клас й вчитися добити своїми руками якісь цікаві речі. Й це теж особистісний розвиток.



До слова, сьогодні, в останній день фестивалю, на гостей фестивалю чекає майстер-клас з гри на барабанах від учасника гурту "AtmAsfera" Тімура Ґоґітідзе та музичний мантра-сейшн від іншої учасниці гурту "AtmAsfera" Анастасії Яремчук.



На завершення відвідувачів "Духовки" чекає акустичний виступ рівненського рок-гурту "FarInhate" та новий проект від DJ Garazd.



Вечірня програма фестивалю "Духовка-2012" (на неділю, 2 грудня):

18-00 - Тімур Гогітідзе (Атмасфера) - барабане коло (майстер-клас) (Львів)
19-00 - Анастасія Яремчук (Атмасфера) - музичний мантра - сейшн (Львів)
20-00 - Акустичний виступ гурту "FarInhate" (Рівне)



21-00 - Новий DJ проект від Гаразд (Рівне)
21-50 - Заключне слово



ПИТАННЯ ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ: Як Ви ставитесь до актуального мистецтва? Які Ваші враження від фестивалю "Духовка-2012"? Що Ви хотіли б змінити у програмі фестивалю? (Відповіді залишайте у коментарях до статті)





На правах реклами