Ми у Facebook
11.12.2012, 14:22

Близько 20% рівнян незадоволені якістю вивезення сміття (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Чи якісно вивозять сміття у Рівному - з’ясовувала громадянська мережа "ОПОРА". Її представники провели соціологічне дослідження і виявили, що загалом рівняни задоволені якістю послуг у цій галузі господарювання, проте є чимало проблемних питань, які потребують нагального вирішення.
У Рівному вивозом сміття займаються два підприємства – приватне ТзОВ "Санком-Рівне", та комунальне - КАТП 1728.

Як показали результати дослідження, у рівнян є чимало претензій до роботи цих установ.

– Більшість рівнян вважають, що послуги надаються якісно, – зазначив представник ГМ "Опора" Роман Мартин. – Згідно із соціологічним дослідженням це 76 відсотків людей. Проте, 17 відсотків вважають, що послуги надаються неякісно. Більше незадоволених – жителі приватного сектору. Загалом претензії були до графіку вивезення сміття, адже люди хочуть, щоб сміття вивозили частіше. Так вважає майже 30% людей.

За словами Романа Мартина, одним з серйозних нарікань на роботу сміттєзбиральних установ є те, що територія біля смітників не прибирається й на ній залишається чимало бруду.

Представник КАТП-1728 на прес-конференцію не з’явився, а ось керівник "Санкому" Святослав Євтушенко почути критику все ж прийшов.

- Ми вважали, що результати дослідження будуть гірші, – зауважив директор ТзОВ "Санком-Рівне" Святослав Євтушенко. – Тому результати мене навіть трохи здивували. Вважаю, що до думки громади потрібно прислухатися, адже нам показали результати та напрямки нашої роботи. Зокрема будемо працювати над тим, щоб покращити якість надання послуг у приватному секторі.

Щодо прибирання території біля смітників, Святослав Євтушенко зауважив, що це – обов’язок ЖЕКів, оскільки ця територія входить у прибудинкову, яку саме ЖЕКи мають прибирати.

– З іншої сторони – є людський фактор, – говорить Святослав Євтушенко. – Якщо є території, де ми зобов’язувались прибирати й не робимо цього – будемо над цим працювати. В тих машинах сидять такі ж люди. Одна бригада працює краще, одна працює гірше, й всіх проконтролювати неможливо.

Святослав Євтушенко також повідомив, що тарифи на вивезення сміття змінювати наразі не планують.

Цікавий факт:
1% рівнян вважають, що тарифи на вивезення сміття занижені. Почувши це, Святослав Євтушенко попросив представників «Опори» надати координати про цих людей, щоб розробити для них більш обґрунтовані тарифи :)

Для обговорення у коментарях:
ЧИ ВЛАШТОВУЮТЬ ВАС ТАРИФИ ТА ЯКІСТЬ РОБОТИ ФІРМ, ЯКІ ЗАЙМАЮТЬСЯ ВИВЕЗЕННЯМ СМІТТЯ?





На правах реклами