Ми у Facebook
14.12.2012, 10:14

Найсимпатичніший актор Рівненського театру може стати заслуженим артистом України [+Фото]

Один із найталановитіших молодих акторів театру Станіслав Лозовський може стати наймолодшим заслуженим артистом. Подання до Адміністрації Президента на присвоєння йому такого звання зробило керівництво театру. Станіслав є зіркою більшості провідних вистав і кумиром молодих шанувальниць драми.
Як повідомив директор Рівненського облмуздрамтеатру Володимир Петрів, невдовзі народних і заслужених артистів України у Рівному може побільшати.



– Нещодавно ми порадились і подали подання до Адміністрації Президента про присвоєння такого звання провідному актору театру Станіславу Лозовському, – зауважив Володимир Петрів. – Він разом з іншими кращими акторами є обличчям сучасного рівненського театру, виконує головні ролі в провідних виставах, пробує себе в режисурі, постановці пластики.



Ще 35 фото Станіслава Лозовського


Станіслав Лозовський народився у 1981 році в родині акторів Анатолія та Ольги Лозовських. У 2003 році закінчив Рівненський державний інститут культури. Почав творчу кар'єру актором театру ляльок. У Рівненському драматичному театрі працює з 2003 року. Серед створених образів: Ераст — "Суперники" М.Манохіна, що став візитівкою та бойовим хрещенням актора. Ця роль полюбилась рівнянкам і надихнула на створення фан-клубу актора. На театральному фестивалі "Перлини сезону" у Івано-Франківську за роль Ераста актора відзначили за кращий акторський дебют.

Серед інших ролей: Панорамник – "Сорочинський ярмарок" М.Гоголя; Стафф — "Солодкоголосий птах юності" Т.Уїльямса; Колька – "Одкровення від Івана" А.Крима; Антон — "Пошились у дурні" М.Кропивницького, Олексій — "Дуже проста історія" М.Ладо; Фабіано — "Марія Тюдор" В.Гюго; Єпіходов - "Вишневий сад" А.Чехова; Гарорльд – "Любов по-американськи", Тиміш Хмельницький – "Берестечко" за Л.Костенко.

Насичена знахідками і трюками роль Гелікона з "Калігули " А.Камю. Вона принесла Станіславу Лозовському визнання на VIII Міжнародному театральному фестивалі "Класика сьогодні" – "Кращий молодий актор". Також його визнали кращим актором другого плану на "Всеукраїнському фестивалі “Тернопільські театральні вечори. Дебют-2012".




У 2010-му актор успішно дебютував, як режисер казки "Чарівні пиріжки Червоної шапочки", пізніше – "Надобранічказки", зараз працює над постановкою "Солом'яного бичка".

Для багатьох шанувальниць театру Станіслав є кумиром.
Актор одружений і виховує сина та доньку.



Ще 35 фото Станіслава Лозовського





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ