Ми у Facebook
19.12.2012, 14:00

19 грудня - Миколая Чудотворця. Чекайте на подарунки!

19 грудня шанують пам'ять святого Миколая і згадують про його благодіяння і чудеса, створених при житті.
День святого Миколая один з найбільш шанованих православною церквою свят.

Микола Святитель шанується як чудотворець, вважається покровителем моряків, купців і дітей. Ще за життя святитель Миколай прославився як умиротворитель ворогуючих, захисник безневинно засуджених і рятівник від марної смерті.

За церковним переданням, Микола Чудотворець народився близько 270 року від Різдва Христового в Малій Азії. Жив в грецькому поселенні Патара, Римської провінції Лікія.

Вважається, що Микола був народжений в сім'ї заможних християн. Після смерті батьків Микола пожертвував усим, що дісталося йому у спадок, а потім став священнослужителем.

Микола завжди займався благодійністю і рятував людей від голоду і злиднів. За однією легендою, Миколай підкинув одному збіднілого дворянина два мішки золота у вікно і трохи монет в комин, бажаючи допомогти йому таким чином посватати дочку. На наступний ранок дівчина, прокинувшись, помітила за каміном золото, а її зраділий батько не знав, кому за нього дякувати. Так, за переказами, народилася традиція обміну різдвяними подарунками. А святитель Миколай в західній традиції став прообразом доброго старого Санта-Клауса, який залишає подарунки під ялинкою в Різдвяну ніч.

Привітання до Святого Миколая

За ці та багато інших чудеса він був прозваний Чудотворцем. Святитель Миколай дожив до глибокої старості. Після нетривалої хвороби він мирно помер 6 (19) грудня 342 року, і був похований в соборній церкві міста Мири.

Обираємо вітання до Дня народження разом!

І, якщо ви весь рік вели себе добре, то не забудьте заглянути під свої подушки. Раптом у святого Миколая є щось і для вас?)

Вітання на Новий рік: чого побажати рідним людям?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини