Ми у Facebook
19.12.2012, 14:51

У 2013 році податкова вимагатиме електронну звітність з касових апаратів [+Відео]

У середу, 19 грудня, на Рівненському інформаційному порталі ОGO.ua відбулася web-конференція з податківцями. Під час спілкування вони розповіли про правила запровадження реєстраторів розрахункових операцій з контрольною стрічкою в електронній формі.
Із 1 січня 2013 року для суб’єктів господарювання стає обов’язковим подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій до органів Державної податкової служби в електронному вигляді.

До вашої уваги відповіді начальника відділу контролю за проведенням готівкових розрахунків Державної податкової служби у Рівненській області Сергія Сиротюка на запитання відвідувачів порталу.

Відеозапис конференції.

Берак (Гість) | 16.12.2012, 17:55:48
Розкажіть, як буде передаватися електронна стрічка до податкової? Бо ж у людей різні касові апарати, в когось старіша моделька, в когось – сучасніша…

Відповідь:

Виконання вимог щодо подання до органів ДПС по дротових або бездотових кналах зв»язку звітної інформації можливе як шляхом придбання нової касової техніки, а саме, РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, так і шляхом доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі даних. Модем (окремий або у складі реєстратора розрахункових операцій пристрій), призначений для передачі копії сформованих реєстратором розрахункових операцій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків в електронній формі по дротових або бездротових каналах зв'язку, до складу якого входить пам'ять для тимчасового зберігання цих копій.

12 (Гість) | 16.12.2012, 17:43:49

Які переваги запровадження РРО з контрольною стрічкою?

Відповідь:

Основною метою прийняття зазначених норм є по перше створення більш комфортних умов для субєктів господарюваання в частині подання звітності про використання РРО в електронному вигляді, оскільки система автоматично формуватиме звіти, по друге зменшити витрати на утримання касової техніки за рахунок економії на друкування паперової контрольної стрічки, а по-третє, органами ДПС проводитиметься менша кількість перевірок завдяки застосуванню дистанційного контролю.

Павло (Гість) | 16.12.2012, 17:43:15

Цікаво чи є хоч нам якась вигода від тої електронної касової стрічечки?

Відповідь:


Як я вже відповідав попередняму учаснику, це зменшить витрати на друкування та зберігання контрольних стрічок, адже надасть можливість суб'єктам господарювання не друкувати на папері і не зберігати протягом трьох років паперову контрольну стрічку РРО; спростить формування та подання звітності про використання РРО, оскільки система автоматично формуватиме звіти; а також органами ДПС проводитиметься менша кількість перевірок завдяки застосуванню дистанційного контролю.

Іван (Гість) | 16.12.2012, 17:42:4

Чи передбачена штрафна санкція за неподання звіту по використанню РРО?


Відповідь:
Відповідальність за неподання звітності в електронному вигляді згідно з п. 9 ст. 17 Закону № 265 відповідно до п.п. 9 п. 25 Закону України від 02 грудня 2010 року № 2756-УІ „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України”, враховуючи зміни, внесені Законами України від 07 липня 2011 року № 3609-УІ „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України” та від 24 травня 2012 року № 4834-УІ „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм”, настає з 01 липня 2013 року.


Гість невідомий:
Які моделі касових апаратів обладнені або будуть обладнані спеціальним модемом для передачі фіскальних звітних чеків в електронній формі?

Відповідь:

Таку інформацію можна отримати в центрах сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, які безпосередньо займаються їх продажем та обслуговуванням, а такж данна інформація міститься у Дежавному реєстрі реєстраторів розрахункових операцій.

Гість невідомий:

Яка ціна нового РРО , що створює контрольну стрічку в електронній формі?

Відповідь:

За цією інформацією також потрібно звертатись в центри сервісного обслуговування ,так як реалізацією та обслуговуванням касової техніки займаються саме вони займаються його обслугованням.






На правах реклами