Ми у Facebook
24.12.2012, 16:28

У Рівне на зустріч із шанувальниками приїде письменник Тарас Прохасько

26 грудня 2012 року у кіноцентрі “ЕРА” відбудеться мистецька літературна зустріч з українським письменником Тарасом Прохаськом.
26 грудня о 13.00 у кіноцентрі “ЕРА” всі охочі зможуть зустрітись зі своїм улюбленим автором, почути нові «мудрості», вперше або вкотре закохатись у творчість Тараса.

Вхід — вільний.

Довідка:
Тарас Прохасько Народився 16 травня 1968 р. у м. Івано-Франківськ. Закінчив біологічний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка (тепер — Львівський національний університет ім. І. Франка) (1992).

Спочатку працював в Івано-Франківському інституті карпатського лісівництва, а згодом — у рідному місті учителював, був барменом, сторожем, ведучим на радіо РМ «Вежа».

Співпрацював також із львівськими газетами «Експрес» та «Поступ». У 1992-1994 рр. був мандрівним співредактором журналу «Четвер». Лауреат видавництва «Смолоскип» (1997). Член Асоціації українських письменників. Живе в Івано-Франківську.

Тарас Прохасько — автор прозових книг: «Інші дні Анни», «РМ «Галичина» «Непрості», «З цього можна зробити кілька оповідань» та інші. Твори Тараса Прохаська були перекладені польською та англійською мовами за кордоном.

Письменник належить до тих небагатьох письменників, філософів буття, які намагаються йти шляхом Сковороди, живуть і пишуть відповідно до власних філософських принципів, прислухаючись до внутрішнього голосу. Тарас по-своєму трактує і саму філософію: «ФІЛОСОФІЯ. Завжди при тобі, як частина тіла. Коли більше нема нічого, вона є Всім».

У 2011 році книгу Тараса Прохаська «БотакЄ» було визнано Книгою року.

Організатор заходу — громадська організація “ЮНІКОРДІС”. Мистецька зустріч проходитиме за підтримки Вадима Сторожука, кав'ярні — книгарні "Calamarius" та кіноцентру “ЕРА”.





На правах реклами