Ми у Facebook
04.01.2013, 14:21

Як рівнянам не стати жертвами бурульок

Разом із денним потеплінням виникла проблема обвалу великих брил снігу та бурульок з даху. В Україні вже є перші жертви бурульок-убивць.
Так, днями у Києві бурулька вбила жінку. Потерпіла померла у лікарні. Начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської держадміністрації Віталій Пшеничний повідомляв, що у столиці щодня п’ятеро осіб страждають від падіння бурульок.

А у Львові у середу на молодого чоловіка впала глиба криги. Чоловік добряче постраждав. Як розповів очевидець, який і викликав "швидку", постраждав тільки цей молодий чоловік. Іншим людям, які там проходили, пощастило: одні встигали пройти, до декого докрикувались, щоб обходили це місце. Ще одного довелось відтягнути, бо йшов у навушниках, і якраз перед ним впав ще кусок льоду.

Тим часом у Рівному нещасних випадків, пов’язаних з падінням бурульок, за останній період не було.

Головний лікар Рівненської міської станції швидкої медичної допомоги Валерій Ковальчук запевнив: звернень до "швидкої" від мешканців Рівного, які постраждали від падіння бурульок, не було.

Нагадаємо, синоптики на найближчий період прогнозують збереження плюсової температури, отже танення снігу та льодових наростів на дахах не уникнути.

Єдине, чим може кожен зарадити у цій ситуації, то БУТИ ОБЕРЕЖНИМ та дивитись не тільки під ноги, а й догори.
Управління з питань надзвичайних ситуацій Рівненського міськвиконкому застерігає мешканців щодо безпечного пересування вулицями.

- Проходячи повз будинки та біля високих дерев, будьте особливо уважним.
- Спершу впевніться у відсутності загрози падіння льодових наростів.
- Тримайтесь на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху.
- Категорично забороняється заходити за спеціальні огорожі поблизу будинків чи дерев.

У Правилах благоустрою м. Рівного зазначено, що прибирання прилеглих/закріплених територій здійснюють власники об’єктів благоустрою, якщо інше не визначено договором.

При снігопадах і ожеледиці суб’єкти благоустрою зобов’язані:

- на прибудинкових/закріплених територіях звільняти тротуари, сходи до будинків, установ, організацій від снігу, льоду та посипати їх піском;
- своєчасно очищати дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки.

На об’єктах благоустрою міста забороняється очищати дахи від снігу та льоду без встановлення тимчасових огорож на прилеглих до будівель і споруд територіях.

Керівники підприємств, установ, організацій, фізичні особи – підприємці, власники садиб відповідно до чинного законодавства несуть відповідальність за невиконання заходів з благоустрою, а також за дії чи бездіяльність, що призвели до заподіяння шкоди майну та/або здоров’ю громадян, на власних, прилеглих/закріплених за підприємствами, установами, організаціями територіях.

Утримання і благоустрій територій підприємств, установ, організацій та прибудинкових територій, присадибних ділянок громадян, належних до них будівель і споруд проводиться власниками або балансоутримувачами цих будинків, або підприємством, установою, організацією, з якими балансоутримувачами укладені відповідні договори на утримання та благоустрій прибудинкових територій.

Управління звертається до власників житлових і керівників адміністративних будівель, суб’єктів господарювання з проханням організувати заходи щодо очищення дахів від снігу та знищення бурульок і льодових наростів. У разі неможливості позбавитися від бурульок, забезпечити обмеження доступу громадян до небезпечних ділянок.

Шановні жителі міста, проходячи повз будинки в період танення снігу, обходьте ділянки, на яких звисають бурульки!

"Рівненська газета" № 1 від 3 січня 2013 року


ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Рівненські комунальники збивають бурульки лопатами [+Фото]





На правах реклами