Ми у Facebook
13.01.2013, 09:06

Провідні вузи країни оголосили нові правила вступу

Усі вищі навчальні заклади України розмістили на своїх сайтах нові правила вступу, на які можуть орієнтуватися всі абітурієнти країни. Газета «Сегодня» порівняла, як змінилися правила вступу в найпрестижніших столичних ВНЗ.

Видання «Сегодня» акцентує увагу, що ніяких кардинальних змін у них немає. Невеликі рокіровки відбулися в переліку тих абітурієнтів, які при рівних балах будуть знаходитися вище в рейтинговому списку, ніж їхні конкуренти зі вступу (мова йде про вузівські критерії).

Наприклад, у КНУ імені Т.Шевченка у пріоритеті тепер ще й випускники ліцею «Голосіївський» №241, а в НАУ перевагу віддадуть, крім випускників Авіакосмічного ліцею і підготовчого факультету, учасникам профільних всеукраїнських і міжнародних ігор та шкільних олімпіад. В інших вузах в цьому питанні все залишилося, як раніше.

Оприлюднили розклад ЗНО-2013

Майже ніяких змін не відбулося і в квотах для пільговиків: як і рік тому, в КНЕУ для них виділили 20% місць на всіх спеціальностях, в НАУ — 15%, а в Києво-Могилянської академії — 10%.

Виняток з правила — КПІ. У цьому університеті встановили квоту на всіх спеціальностях — 15% (раніше вона була тільки на деяких напрямах і становила 25%). Якщо говорити про мінімальний бал з профільних предметів, то, як і в минулому році, більшість вузів (наприклад, КНЕУ, НАУ, НПУ ім. М. П. Драгоманова, НМУ ім. А. А. Богомольця) не піднімало його вище встановлених 140 балів.

Стали відомі правила вступної кампанії-2013

Що стосується інших альма-матер, то в «Шевченко» прохідний мінімум залишився на рівні 140-170 балів, а в КПІ — 140-150 (до речі, в цих ВНЗ або на всіх, або на багатьох спеціальностях — по два профільних предмети). А ось у Києво-Могилянській академії, на відміну від минулого року, максимальний прохідний мінімум знизився. Якщо раніше він досягав 180 балів (саме стільки треба було набрати з історії України для надходження на «Правознавство» в минулому році, а в цьому — вже 140), то зараз — 165. Крім того, рік тому в «Могилянці» на всіх спеціальностях було по два профільних предмети, а в цьому році на шести спеціальностях з 17 — по одному.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ