Ми у Facebook
15.01.2013, 17:06

Рівненські актори готуються до прем’єри "Тіні забутих предків" [Анонс]

Хата-музей кінофільму "Тіні забутих предків"

У Рівненському музично-драматичному театрі триває робота над постановкою вистави "Тіні забутих предків" за твором класика української літератури Михайла Коцюбинського.
- Наразі триває репетиційний період. Актори вивчають пісні, танці, вчать ролі, - розповіла OGO.ua керівник літературно-драматичної частини Рівненського академічного музично-драматичного театру Ірена Боровець.

За її словами, це надзвичайно трудомістка вистава. Адже, щоб передати автентичну атмосферу, художник-постановник Анна Пілюгіна кілька днів перебувала у Прикарпатті, спілкувалась з краєзнавцями, відвідувала музеї. Впродовж тривалого часу досліджували специфіку регіональних танців, музики, пісень, обрядів інші керівники постановки. Навіть спеціально купили трембіти й інші музичні інструменти.

Директор рівненського театру Володимир ПЕТРІВ: «Мені допомагає інтуїція» [+ІНТЕРВ'Ю]

Також родзинкою цієї постановки стане те, що на сцену разом з досвідченими акторами вийдуть і зовсім юні. Одна з них - школярка Юлія Стрілецька, яку рівненський глядач пам’ятає з вистави "Останній строк".

У Рівному відбулась прем`єра невідомої версії Гоголівського "Ревізора"

Займатиметься цією постановкою новий для рівненського театру режисер, 60-річний харків'янин Ігор Борис. Запрошення саме цього режисера для постановки "Тіні забутих предків" не випадкове. Твір Коцюбинського, прославлений кінорежисером Параджановим, Борис інсценізував ще наприкінці 80-х років у Івано-Франківському театрі. Режисер згадує, що тоді задля постановки цієї вистави він з акторами два місяці жив у горах, спостерігаючи за звичайним життям бойків.

Найсимпатичніший актор Рівненського драмтеатру може стати заслуженим артистом України

- Це вистава, у якій усе має бути справжнє до найдрібніших деталей. Лише так ми зможемо передати атмосферу, закладену у творі Михайлом Коцюбинським, - переконана Ірена Боровець.

Оркестр Рівненського облмуздрамтеатру презентував музику без кордонів





На правах реклами