Ми у Facebook
16.01.2013, 19:26

У Рівному заради боротьби з курінням спалять автобус?

ілюстративне фото з інтернету

Шкідливість тютюнопаління і безпека дітей в інтернеті - саме ці теми принесли рівненським студентам перемогу у всеукраїнському конкурсі бізнес-планів у номінації "Соціальний проект". Переможців відзначили 16 січня у Національному університеті "Острозька академія".
Рівняни взяли на конкурсі перше та друге місця. Першість вибороли студентка НаУ "Острозька академія" Наталія Курилюк та студент комп'ютерної академії "ШАГ" Станіслав Островський із проектом "Своїм курінням ми вбиваємо близьких". Друге місце - у студенток Острозької академії Антоніни Кузьмич та Анастасії Сосніної, які підготували проект "День безпеки дітей в інтернеті".

Проект-переможець має на меті зменшити кількість курців. Задля цього його автори планують поширювати відеоролики й розміщувати зовнішню рекламу, в тому числі нестандартну - приміром, на смугах пішоходних переходів. У початковому варіанті проекту була навіть ідея символічного підпалу автобусу (звісно ж, без порушення закону) - аби вірусне відео поширилось якнайбільше. В остаточній версії проекту обійшлось без автобуса, зате є ідея залучити до агітації молодь, яка займається екстремальними видами спорту - аби однолітки дослухались до своїх неформальних лідерів.

- Під час зйомок відеороликів двом людям довелося взяти цигарку вперше у житті, - зізнається Станіслав Островський. - Пачку цигарок я взяв у батька-курця. На зйомку пішло десь півпачки.

- Мистецтво потребує жертв, - додає, посміхаючись, Наталія.

Кадр із відеоролика "Своїм курінням ми вбиваємо близьких"
Кадр із відеоролика "Своїм курінням ми вбиваємо близьких"


Що змусить рівнян відмовитись від куріння [ОПИТУВАННЯ]

Ректор НаУ "Острозька академія" Ігор Пасічник задоволений: каже, подібні проекти є логічним результатом реалізації тієї виховної концепції, яка була покладена в основу відродження академії. А одна з її підвалин - саме пропаганда здорового способу життя.

- Проект зроблений дуже креативно, і я радий, що таким чином Рівненщина прославилась на всеукраїнському рівні, - каже член журі конкурсу, засновник Видавничого дому "ОГО" і директор ТРК "Рівне 1" Віктор Данилов.

Віктор Данилов вітає переможців проекту
Віктор Данилов вітає переможців проекту


Інший проект-переможець націлений на захист дітей від небезпек, які чатують на них у інтернеті. Суть проекту - це насамперед навчання і самих дітей, і батьків. Останнім, зокрема, планують показувати, як налаштувати програмне забезпечення, аби дитина не відвідувала небажані сайти.

Бюджет обох проектів разом - близько 14 тисяч гривень. Кошти на їх реалізацію, як повідомив заступник начальника відділу у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації Віталій Ліпський, уже закладені в обласному бюджеті.

- Головне, власне, не сам конкурс, а реалізація проектів, які у ньому перемогли, - наголошує ініціатор проекту "Молодіжне підприємництво. Твій крок до успіху", керівник МГО "Молодіжний центр праці "Спеціаліст" Наталія Савенко. - Наші проекти реалізовуються щороку. Серед них і така відома організація як "Школа мам", і наш молодіжний центр праці, який допомагає студентам знаходити роботу. Сподіваюсь, що проекти, які перемогли цьогоріч, також будуть реалізовані успішно.

Важливість подібних конкурсів, на думку заступника голови облдержадміністрації Олексія Губанова, полягає ще й тому, що вони стимулюють молодь, яка здатна працювати у проектах.

- Величезна вдячність усім, хто здатний мислити категоріями проектів. Адже нині не лише на Рівненщині, а й в Україні в цілому катастрофічно не вистачає спеціалістів, які не лише могли б розробити проект, а й повністю його реалізувати - від задуму до завершення, - каже Олексій Губанов. - Тому ми намагатимемось і далі якомога більше підтримувати людей, які працюють у цьому напрямку - шукати їх, стимулювати, аби не втрачали бажання пробувати. А хороший проект, якщо він справді своєчасний і потрібний, завжди знайде можливість реалізації.






На правах реклами