Ми у Facebook
17.01.2013, 08:00

У січні березень? Бійся у березні січня та холодного літа

Календарик: 17 січня 2013 року, четвер.
Місяць у знаку Овна, перша чверть, 7-й місячний день.
Народні прикмети:

У народі про січневі відлиги кажуть: "У січні - березень, то бійся в березні січня".

Наші предки, спостерігаючи за такою ж погодою, як у ці дні, примовляли: "По зимі літо йде". Вважалося, якщо раптом у січня випаде дощ, то такого ж дня влітку сипоне градом, а коли мороз, то буде спека.

Якщо січень мокрий та з відлигами - чекай холодного літа.

Є ще прикмета, не пов`язана з погодою. В це, щоправда, вірять не всі. Але спробувати можна. Якщо в комусь із близьких людей чи подруг сумніваєтесь, чи щиро вони ставляться до вас, попросіть цю людину полити кімнатну рослину. Якщо рослина зів’яла - ця людина недоброзичлива до вас. А якщо гарно почала рости - остерігатися вам немає чого. Таких експериментів з дорогими серцю людьми (чи вазонами) можна й не робити - щоб не зіпсувати стосунки й рослинку тільки через те, що ні в чому не винна людина щедро залила й цим занапастила квітку :-)


Господарю і господині на замітку:
Якщо на вашій ділянці ростуть вічнозелені хвойні рослини з компактними кронами - туї, декоративні конічні ялинки, ялівець, різні самшити й кипариси, під час відлиги уважно огляньте їх. Чи не зламалися, чи не відігнулися завалені купами снігу нижні гілки? Чи не втратили кущі та деревця свою красиву компактну форму?

Щоб цього не сталося, акуратно стягніть їх докупи мотузкою. Професіонали "пеленають" хвойники за допомогою нетканого білого покривного матеріалу (наприклад, агротекс, агріл, лутрасіл). Це також врятує хвою від згубних сонячних опіків наприкінці зими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Під час зимових відлиг чистять двір, збивають лід та бурульки
Завтра - Голодна кутя. Готуємося до свята!






На правах реклами