Ми у Facebook
17.01.2013, 11:22

На Рівненщині продали новорічних ялинок на 38 мільйонів

До 01 лютого 2013 року всі підприємства Держлісагентства України остаточно перейдуть на електронний облік деревини.
Під час лісозаготівель вся деревина буде оснащена бірками, що мають штрих­код. Завдяки внесенню інформації з бірки до мобільного електронного терміналу по кожній колоді буде фіксуватися кубатура, сортиментна структура, ділянка, на якій деревина була заготовлена. Це дасть можливість чітко простежити рух кожного сортименту до споживача, починаючи з лісосіки.

Запровадження електронного обліку деревини остаточно унеможливить обіг деревини, отриманої злочинним шляхом. Крім того, прораховано, що електронний облік деревини на лісозаготівлях суттєво не вплине на собівартість продукції.

Загалом впровадження електронного обліку коштує близько 34 млн. грн. власних коштів лісогосподарських підприємств Держлісагентства. Окупитися воно має протягом 2-2,5 років, що в майбутньому збільшить рентабельність лісгоспів.

За словами Голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця ефективність електронного обліку другий рік поспіль підтверджується під час проведення новорічної ялинкової кампанії.

«В 2012 році лісогосподарські підприємства Держлісагентства реалізували 909 тисяч новорічних дерев на суму 38 млн. грн., що на 160 тисяч дерев та на 6 млн. грн. більше ніж в 2011 році» - повідомив Віктор Сівець.

«Збільшення об’єму реалізації новорічних дерев в жодному випадку не пов’язано із збільшенням попиту. Минулі роки в Україні так само реалізовувалося в середньому близько мільйона дерев, частина з яких була заготовлена браконьєрським злочинним шляхом. Завдяки електронному обліку від незаконного вирубування було збережено понад 400 га плантацій новорічних ялинок. А в містах України не було чисельних стихійних несанкціонованих ялинкових базарів, як це було в минулі роки» - наголосив Голова Держлісагентства України Віктор Сівець.



Прес-служба Держлісагентства України





На правах реклами